TOKİ’den Anadolu’ya 450 bin konut!

Yazıyı paylaş:

T.C Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Anadolu’ya konut yapmak için harekete geçti. 2023 hedefi 500 bin konut olan TOKİ, Anadolu’nun farklı şehirlerinde 400-450 bine yakın konut inşa edecek. 

 

Ayda 500 lira taksitle ev sahibi olma imkânı

Türkiye’nin her şehrinde yoğun taleple karşılaştırdıklarını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yıl içinde 15-20 şehirde yeni ve büyük ölçekli proje başladıklarına dikkat çekerek, “Şanlıurfa’da 3-4 bin konut var başladığımız. Diyarbakır’da ise neredeyse 3 bin yeni konut. Gaziantep’te 3 bin olan konut sayımız, yıl içinde 7 bine çıkacak. Manisa’da da 5 bin 500 konutluk projemiz var. Bunların hepsi sadece bir yılda başlanan, devasa projeler. Anadolu’nun birçok yerinde maksimum 500 lira taksitle, kira öder gibi ev sahibi yapıyoruz” diye konuştu. 

 


 

TOKİ projelerine nasıl başvurulur?

• TOKİ’den ev satın almak istiyorsanız sürekli olarak bu projeleri takip etmeniz gerekiyor. TOKİ’nin tüm illerdeki en yeni projelerini TOKİ’nin web sitesinden ya da Zingat.com haberler sayfasından takip edebilirsiniz.

• Satın alacağınız ev kuralı ya da dar gelirlilere yönelik projeyse mutlaka o projenin bulunduğu şehirde ikamet etmeniz ya da nüfusunuzun o ilde kayıtlı olması gerekiyor.

• TOKİ projelerinde başvuru mercileri, projenin yer aldığı il ya da ilçeye göre değişiyor. Başvurular genellikle belediye, valilik veya kaymakamlığa yapılıyor. Başvuru mercileri satış duyurusunda ilan ediliyor.

• Projelere başvurmak için; nüfus cüzdanı fotokopisi, ev sahibi olmak istediğiniz il veya ilçe sınırları içinde oturduğunuzu gösteren ikametgâh belgesi, sizin ve aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları, vergi sicil numaraları, başvuru formunda istenilen diğer bilgiler ve başvuru formunu imzalayan başvuru sahibinin kendisine, eşine ve velayeti altındaki çocuklarına ait kira, faiz geliri vb. gelirinin olmadığını beyan etmesi. Son olarak başvurduğunuz proje için T.C. Ziraat Bankası ilgili şubesine konut başvuru bedelini yatırmanız gerekiyor.


BENZER YAZILAR