TOKİ’den köylüye destek projesi!

Yazıyı paylaş:

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Tarımköy isimli projesini köylerde ve kırsal alanlarda uygulamaya almaya devam ediyor. TOKİ, bugüne kadar Tarımköy projesiyle 5 bin 747 konut üretti. Peki TOKİ’nin Tarımköy projesi nedir?

 

Ekonomisi güçlü yeni köyler

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece büyük şehirlerde değil, Anadolu’nun dört bir köşesinde yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirterek, Tarımköy uygulamasıyla ekonomisi güçlü yeni köyler oluşturduklarını ve TOKİ’nin köylünün yanında olduğunu söyledi. Turan, projeyle göçün önlenmesinin hedeflendiğini kaydederek, yöresel mimarinin de korunduğuna dikkat çekti.

Köylülere özel kredi

TOKİ’nin Tarımköy projesinin amacı altyapısı, konutları, sosyal donatıları, yolu, çocuk parkı ve çevre düzenlemesiyle modern köyler inşa etmek… Sadece binaların değil; yeşil alan, okul ve sağlık ocaklarının da bulunduğu projede toprağı olmayan çiftçilere tarım arazisi ve işletme kredisi de veriliyor.

Tarımköy projesi, nüfusu 40 binden az ilçelerde belediye ve kaymakamlıklar, nüfusu 40 binden çok il veya ilçelerde belediye ve valiliklerle ya da kaymakamlıklarla ortak çalışma içerisinde gerçekleştiriliyor.

Resmi başvuru öncesinde yapılacak konut tip ve sayılarını belirlemek için başvuruyu yapan valilik, kaymakamlık veya belediye tarafından anket düzenleniyor.

Konut talebinin belirlenmesine yönelik anketin sonuçlarının değerlendirildiği form ile konut talep yazısı TOKİ’ye gönderiliyor. Bu yazı kuruma ulaştıktan sonra da proje için çalışmalar başlıyor.


BENZER YAZILAR