TOKİ’den yazlık ev müjdesi

Yazıyı paylaş:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut üretimine hız kesmeden devam ediyor. TOKİ, şimdi de bir ilke imza atarak İstanbul çevresinde yazlık ev üretimine başladı.

Proje kapsamında ilk konutlar ise Sakarya Kocaali’nin Caferiye Mahallesi’nde hayata geçiriliyor. Denize komşu alanda inşa edilen yazlık tarzındaki projede 448 konut inşa ediliyor. Peki, projenin detayları neler? İşte ayrıntılar…

 

Caferiye konut projesinde neler yer alıyor?

Geleneksel mimarinin özelliklerini taşıyan proje, yeşille mavinin buluştuğu lokasyonda yaz tatilini deniz kenarında geçirmek isteyenler için yeni bir yaşam alanı olacak. 652 dönüm arazi üzerinde yeni bir şehir inşa edilirken, 448 adet 2+1 ve 3+1 konuttan oluşan blok ve villaların bulunduğu projede ayrıca 382 adet de otopark da yer alıyor. Site sakinlerinin kullanabileceği 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 300 kişilik cami ve 1 adet ticaret merkezi, 5 adet çocuk oyun alanı ve 4 adet açık hava spor alanı gibi sosyal donatılar da bulunuyor.

TOKİ’den deniz manzaralı villa

TOKİ, Sakarya Caferiye konutlarının taşıdığı yerel çizgilerin yanı sıra altyapı planlamasıyla da özgün bir konut modeli olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda deniz manzaralı ve villa tarzında inşa edilen evlerin önlerinde oyun alanları, toplanma mekanları, kaya bahçeleri, çiçek havuzları gibi peyzaj alanları oluşturuldu. Araç yolları blokların oluşturduğu meydanlardan uzaklaştırılırken, yaya yollarıyla bu meydanlar birbirine bağlanarak konutlara ulaşım sağlandı. Geleneksel mahalle kültürünün özüne sadık kalınarak oluşturulan avlu, meydan gibi mekânlarda; sosyal donatı alanlarının ve yaşam alanlarının bir arada bulunmasına öncelik verildi.

 

Yazlık ev fiyatları ne kadardan başlıyor?

Projede, 3+1 konutların fiyatları 212 bin TL’den başlayarak,  242 bin TL’ye kadar çıkıyor. Konut seçimini yapan alıcılar yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 15 peşinat bedeli için 156 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade alternatifleri arasından seçim yapabiliyor. 2+1 dairelerin fiyatları da  minimum 141 bin TL, maksimum 196 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.


BENZER YAZILAR