TOKİ’nin indirim kampanyasına yoğun ilgi!

Yazıyı paylaş:

TOKİ, tarafından borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlenen indirim kampanyası yoğun ilgi gördü.

Kampanyanın ilk günlerinde borcunun tamamını kapatan ve kısmi ödeme yapanlarla beraber toplam 4 bin 389 konut ve iş yeri alıcısı 244 milyon 451 bin liralık borcunu kapatarak indirim kampanyasından yararlanmış oldu. Yüzde 22 oranında indirim yapılan kampanyadan ilk 16 günde 3 bin 883 konut ve iş yeri alıcısı 225 milyon 924 bin liralık ödeme yaparak tapularını aldı.

 

Dünyanın en pahalı şehirleri listesinde İstanbul kaçıncı oldu?

 

Son gün 19 Nisan!

Kampanyadan faydalanmak isteyenlerin 19 Nisan’a kadar ilgili bankaya başvuru yapması gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılamayacak.
Borcun tamamını ödeyemeyenler ise borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabiliyor.

 

Kampanya şartları

* 210 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanabileceği kampanyaya, başvuru yapmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

* Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, gayrimenkul satış sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

* Satışları 2017 sonuna kadar yapılmış ve geri ödemesi 2017 sonuna kadar başlayan konut ve iş yeri sahiplerinin yararlanabileceği kampanyaya, taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler dahil edilmedi.

 

İstanbul ve Ankara’da taşınırken tercih edilen ilçeler!

 


BENZER YAZILAR