Trabzon’da kiralık daire fiyatları artıyor!

Yazıyı paylaş:

Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ön plana çıkıyor. 780 bine yaklaşan nüfusuyla Trabzon, hızla gelişmeye devam ediyor. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrin, ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Yeni projelerin hızla arttığı Trabzon’da 18 ilçe yer alıyor. Son yıllarda konut fiyat artışıyla dikkat çeken Trabzon, yabancı yatırımcıların tercih ettiği iller arasında geliyor. Özellikle Trabzon’da gayrimenkul yatırımı yapmak, yaşamak isteyenler için satılık dairelerin yanı sıra kiralık daire fiyatları ve bölgedeki projeler merak edilen konuların başında geliyor. Peki, emlak piyasasında adından söz ettiren şehirlerden Trabzon kiralık daire fiyatları ne kadar? Trabzon’da devam eden projeler neler? İşte detaylar…

 

Trabzon kiralık daire fiyatları 469 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin yer aldığı Trabzon’da hemen hemen her bütçeye kiralık konut bulmak. Şehirde Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi olmak üzere toplamda iki üniversite bulunuyor. Bölgede üniversite öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire talebini artırıyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Trabzon kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 469 TL, maksimum 781 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 625 TL olarak belirtiliyor.

 

Akçabat kiralık daire fiyatları ne kadar?

Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos ayı verilerine göre, Trabzon’un konutta kazandıran ilçesi Akçabat’ta 10 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı en düşük 389 TL, en yüksek 648 TL olarak belirtiliyor. Bölgede ortalama kira fiyatı ise 518 TL olarak ölçümleniyor. İlçede kiraya verilen bir konutun konut yatırım geri dönüş süresi de 30 yılı buluyor.

 

Trabzon projeleri neler?

Sümela Manastır, Ayasofya, Uzungöl ve Ortahisar gibi tarihi değerlerin bulunduğu Trabzon’da kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve devam eden kentsel dönüşüm projeleri şöyle; Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm, Tabakhane Kentsel Dönüşüm, Çömlekçi 1.Etap Kentsel Dönüşümü, Çömlekçi 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Kanuni Bulvarı. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla beraber şehrin yenilenmesi planlanıyor. Sahil Dolgu projesi ve Trabzon Botanik Park şehirde devam eden projelerden. Projelendirilen ve proje aşamasında olan yeni çalışmalar arasında ise hafif raylı sistem var. Trabzon’da oluşturulan yeni projelerle birlikte bölgenin hızlı bir şekilde gelişmesi öngörülüyor.

 

Trabzon yayla turizmi ile dikkat çekiyor!

Trabzon’da turizm merkezi olarak ilan edilen, Araklı Turizm Merkezi, Akçaabat-Karadağ, Tonya-Armutlu-Erikbeli, Araklı-Yeşilyurt-Yılantaş, Maçka-Şolma, Araklı-Pazarcık ve Sisdağı Turizm Merkezi ile son yıllarda yayla turizminde önemli bir ivme kazandı. Ayrıca krater gölleri, mağaralar, ırmakları, av ve olta balıkçılığı ile ön plan çıkan bölgede, dağcılık parkurları, kano spor, yamaç paraşütü, trekking gibi doğa sporları dikkat çekiyor.

Trabzon genelinde yer alan kiralık daire ilanlarını incelemek istiyorsanız, tüm Trabzon kiralık daireler için tıklayın!


BENZER YAZILAR