Türkiye, yatırımlık konutta İspanya ve Yunanistan’ı geride bıraktı

Yazıyı paylaş:

ABD merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım şirketi Remote Ventures, “Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı” başlıklı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Remote Ventures tarafından hazırlanan ve en avantajlı emlak yatırım pazarlarının yer aldığı araştırmaya göre, Türkiye, dünya genelinde belirlenen en iyi 25 emlak pazarı sıralamasında 14. basamakta yer aldı.

 

Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı

“Yabancılar İçin En İyi 25 Emlak Pazarı” başlıklı araştırmaya göre, Türkiye, büyüme hızı, yaşam maliyeti, kazanç vergisi, işlem maliyeti ve turizm sektör büyümesi gibi verileriyle İspanya, Portekiz, Yunanistan gibi ülkeleri geride bıraktı.
İlk iki sırada Kolombiya ve Karadağ (Montenegro) yer aldığı listede, Türkiye’yi uygun fiyatlı konut, iyi kira getirisi, uygun yaşam şartları ve 250 bin dolara vatandaşlık teşviki öne çıkardı.

 

“Türkiye, cazip bir pazarda aradığımız tüm temel özelliklere sahip”

Remote Ventures Kurucu Ortağı ve Üst Yöneticisi (CEO) Matthew Campbell, AA muhabirine araştırmaya ilişkin yaptığı açıklamada, dış pazarları kolayca izlemeye, yükselen mahalleri keşfetmeye, mülkleri detaylarıyla tanımaya ve analiz etmeye, fırsatları yatırıma dönüştürmeye yardım eden bir yatırım şirketi olduklarını söyledi.

Türkiye’nin şu anda uluslararası gayrimenkul yatırımcıları için inanılmaz fırsatlar sunduğunu dile getiren Campbell, “Türkiye, cazip bir pazarda aradığımız tüm temel özelliklere sahip olduğu için öne çıktı.” dedi ve araştırmanın hangi kriterler esas alınarak yapıldığına değinerek, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük bir ekonomik merkez olan Türkiye’de dünya standartlarında şehirler, güzel sahiller, uygun vize ve ikamet fırsatları, zengin kültür ve tarih, dinamik bir demografi, istikrarlı turizm ve benzeri özelliklerin hepsi bulunuyor. Endeksimiz özellikle şu özel ölçülere dayanıyor: Gayri Safi Yurtiçi Hasıla büyümesi, nispeten düşük yaşam maliyeti ve oldukça ucuz emlak fiyatları. Hazırladığımız endeksle, Türkiye’nin benzer ülkelere göre fiyatta sağladığı cazibenin hep böyle devam etmeyeceği mesajını yatırımcılara veriyoruz.”


BENZER YAZILAR