Türkiyeli milyonerlerin konut yatırımında tercihi Londra

Yazıyı paylaş:

Allytta Emlak Danışmanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre son 5 yılda 85 bin Türk, Londra’dan konut satın aldı. Araştırmaya göre Türklerin Londra’ya olan ilgisi eskiye dayanıyor. Londra’da konut yatırımında en çok tercih edilen bölge ise Chelsea.

 

2+1 daireler daha çok ilgi görüyor

Londra gayrimenkul pazarının son 20 yılda çok hızlı büyüdüğünü, Ocak 1998’de 98 bin sterlin olan fiyatların neredeyse yüzde 500’lük artışla Ocak 2018’de 485 bin sterline yükseldiğini gösteren araştırma, aynı dönemde İngiltere genelindeki ortalama konut fiyatlarının 227 bin sterline yükseldiğini, bu rakamların da Londra’nın cazibesini ortaya koyduğunu gösterdi.

Londra’da 1+1 konut fiyatları ise 375 bin ila 400 bin sterlin aralığından başlıyor. Türklerin ise daha çok 2+1 daireleri tercih ettiği tespit edildi. Konut satın alanların önceliği ise yatırım ve çocuklarının eğitimi.

 

Londra’da ev sahibi olan Türk sayısı artıyor

Son yıllarda Türklerin Londra’ya ilgisinin ciddi şekilde arttığını gösteren araştırma, fiyatların geçici olarak düşmesinin de bu artışta etken olduğunu belirledi. Son 2 yılda konut almak isteyen Türk yatırımcı sayısında yüzde 297 artış yaşandığı tahmin ediliyor. Ayrıca resmi verilere göre, son 5 yılda 17 bin Türk vatandaşının İngiltere’ye göç ettiği açıklandı.

 

Ev alana oturma izni veren 5 ülke ve detayları!

 


BENZER YAZILAR