Türkiye’nin en uzun tüneli 2019’a hazır

Yazıyı paylaş:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı devam eden ulaşım projeleriyle ilgili bilgi verdi. Kanal İstanbul projesiyle ilgili aşama kaydedildiğini söyleyen Arslan, Türkiye’nin en uzun tüneli olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli’nde gelecek yıl ‘ışık göründü’ töreni yapılacağını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi’ni belli bir aşamaya getirdiklerini belirterek, “1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak bir kısmını 3. Havalimanı’nın yanındaki bataklıkları doldurup yeşillendirmede kullanacağız. Ve adalar yapacağız” dedi.

Kanal İstanbul hafriyatı ada olacak
Bakan Arslan, “1.7 milyar metreküp hafriyat çıkacak, bunun bir kısmını 3. Havalimanı’nın yanındaki kömür ocaklarından kaynaklı bataklıkların doldurulup yeşillendirmede kullanacağız ama yine de çok ciddi bir malzeme kalıyor, o malzemeyi de değerlendireceğiz. Daha önce adalar yapacağız demiştik, onların işletmesi ve en verimli şekilde değerlendirilmesi de dahil ciddi bir çalışmadan bahsediyoruz. Nihai istişare yapıldıktan sonra açıklayıp yola koyulacağız” şeklinde konuştu.

Zigana Tüneli 2019’a hazır
Ulaştırma Bakanı Arslan, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bakan Arslan, Ovit Tüneli’ni önümüzdeki yıl bitireceklerini, Türkiye’nin en uzun tüneli olan 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli’nde gelecek yıl ‘ışık göründü’ töreni yapılacağını, bir sonraki sene de bitireceklerini bildirdi. Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin sondaj çalışmalarının bu yıl sonunda tamamlanmasının planlandığını söyledi. Tünelin yapım ihalesine ilişkin çalışmaları bu yıl sonuna kadar bitirecek.

Karaman, Yozgat, Bayburt ve Gümüşhane’ye havalimanı
Bakan Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce havacılık sektöründe 1.3 milyar lira yatırım yapacaklarını söyledi. Arslan, Karaman, Yozgat, Bayburt ve Gümüşhane’ye hizmet edecek yeni havalimanlarının yapımı için ihale sürecini başlattıklarını, İzmir Alaçatı Havalimanı çalışmalarında son aşamaya geldiklerini ifade etti.


BENZER YAZILAR