Türkiye’nin ilk çevre dostu mahallesi!

Yazıyı paylaş:

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da desteğiyle ilçenin yüzde 40’ını yenileyecek olan kentsel dönüşüm projelerinden ilkinin temelini attı. 58 bin 500 metrekarelik alanda yükselecek olan We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin yükleniciliğini ise Ilgın İnşaat üstlendi. Proje, 140 milyon dolarlık yatırım değerine sahip.

 

Gaziosmanpaşa’da 3 mahallede kentsel dönüşüm zamanı!

 

Hem çevreci hem Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesi
Türkiye’nin master planı olan ilk dönüşüm projesi, Türkiye’nin ilk çevre dostu yeşil mahallesi olmasıyla da dikkat çekiyor. We Haliç ile birlikte Türkiye’nin ilk uluslararası çevre dostu bina standartlarına göre (LEED kriterleri) inşa edilmiş yeşil mahallesi de kurulmuş olacak.

 

İlçe ilçe İstanbul kentsel dönüşüm projeleri!

 

Gaziosmanpaşa, İstanbul’un en gelişmiş 5 ilçesinden biri olacak”
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşüm alanında atılan bu adımla ilgili şunları söyledi:
“Kentsel dönüşüm sadece bina yıkıp yerine yeni bina yapmak değildir. Kentleri geleceğe taşıyacak hamlelerin yapılmasıdır. Alt yapısı, yolu, sosyal alanları, okulu, camisi olan planlı yeni mahalleler kurmaktır. Bu çerçevede We Haliç Projesi Türkiye’nin master planı olan ilk kentsel dönüşüm projesidir. Biz master planları ile ilçenin 10 yıl sonrasını planlıyoruz. Şu anda 500 bin olan nüfusun 10 yıl sonra 750 bine çıkmasını öngörüyoruz ve hazırlıklarımızı da buna göre yapıyoruz. Titizlikle yürüttüğümüz projelerin master planını, 5 binlik planını ve binlik planlarının hepsini 1,5 yıl gibi kısa bir süreçte tamamladık. İddia ediyoruz ki dönüşüm tamamlandığında Gaziosmanpaşa İstanbul’un en gelişmiş ilk 5 ilçesi arasında yerini alacak.”


BENZER YAZILAR