Türkiye’nin ilk İslami “Gayrimenkul Yatırım Fonu"

Yazıyı paylaş:

Global Menkul Değerler ve Mazaya Qatar Türkiye’de kurulacak olan “Gayrimenkul Yatırım Fonları” için ilk adımı atarak, stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonları, körfez yatırımcısının, doğrudan satın almaların dışında, ilk kez güvenirliği yüksek bir finansal enstrüman aracılığıyla Türkiye gayrimenkul sektörüne yatırım olanağını da sağlamış olacak. 

 

Hedef 250 milyon USD’lik fon

Global MD Portföy Yönetimi Şirketi tarafından İslami kurallara uygun olarak kurulup yönetilecek gayrimenkul yatırım fonları için stratejik işbirliği yapılması amacıyla anlaşma imzalandı. Söz konusu fonlar, özellikle Türkiye’deki tamamlanmaya yakın projelere ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak. 250 milyon USD’lık bir büyüklüğe ulaşması hedeflenen fonlar, özellikle Türkiye’deki tamamlanmaya yakın projeler ve gelir getiren varlıklara odaklı olarak yapılandırılacak.

 

Nitelikli yatırımcıların dikkatini çekecek!

Katar’ın önde gelen halka açık gayrimenkul şirketlerinden Mazaya Qatar’ın CEO’su Al Hedfa, stratejik işbirliği anlaşmasıyla ilgili “Katar ve Türkiye arasındaki stratejik makro işbirliği ve kardeşliğe ilaveten, Türk gayrimenkul pazarına yönelik çok güçlü bölgesel ilgi de göz önüne alındığında, bu yeni fon yapısının bölgemizdeki nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgisini çekeceğinden eminiz” dedi. Global Menkul Değerler’in, Katar’ın önde gelen  gayrimenkul şirketlerinden biri ile yaptığı bu anlaşmanın, yerel ve uluslararası bireysel ve kurumsal yatırımcılar için yeni bir soluk getireceğine ve , fon büyüklüğünün 250 Milyon USD’ye ulaşabileceğini söyleyen Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, “Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştirerek, ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonunu kurmak üzere yaptığımız bu anlaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 


BENZER YAZILAR