Türkiye’nin yüzde kaçı kendi evinde oturuyor?

Yazıyı paylaş:

Geçtiğimiz 2017 yılının ilk 11 ayında toplam 1 milyon 276 bin 342 adet konut satışının gerçekleştiği Türkiye, 47 ülke arasında ev sahipliği listesinde 41. sırada yer aldı. Peki, Türkiye’nin yüzde kaçı kendi evinde oturuyor? İşte ayrıntılar…

 

Türkiye’nin yüzde 60’ı ev sahibi!

Türkiye, ev sahipliği oranında dünya ortalamasının altında mı? Ülkelerin ekonomik verilerini inceleyen tradingeconomics.com verilerine göre, Türkiye’de ev sahipliği oranı yüzde 60.4 ve Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada yer alıyor.

Dünyada ev sahipliği oranında ilk sırada Mauritius yer alıyor. Afrika kıtasında bir ada ülkesi olan Mauritius’ta ev sahipliği oranı yüzde 99. Milli geliri 12 milyar dolar civarında olan Mauritius’un nüfusu ise 1.2 milyon kişi. Mauritius’u yüzde 96’lık ev sahipliği oranıyla Romanya, yüzde 90.9’luk oranla Singapur izliyor. Ev sahipliği oranının Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 69.2 iken, Euro bölgesinde ise 66.4 seviyesinde olduğu görülüyor.

(Kaynak: tradingeconomics.com)

 

 

Ev sahipliği oranında İsviçre son sırada!

Ev sahipliği oranıyla ilgili yapılan araştırma dikkat çeken bir başka nokta ise İsviçre, Almanya, Avusturya gibi ülkelerin listenin son sıralarında olması. İsviçre’de ev sahipliği oranı yüzde 42.5.

 

 

 


BENZER YAZILAR