Ufak Tefek Cinayetler’in çekildiği yerde ev fiyatları!

Yazıyı paylaş:

Son dönemde televizyonda en çok izlenen diziler arasında ilk sıralarda yer alan Ufak Tefek Cinayetler, hikâyesi kadar karakterlerin yaşadığı evlerle de ilgi odağı olmayı başardı. Dizinin büyük bölümü İstanbul’un Eyüp ilçesindeki Kemer Country’de çekiliyor. Peki izleyenleri hayran bırakan Kemer Country’deki evlerin fiyatları ne kadar?

 

Dizi kadar evler de merak konusu!

Ufak Tefek Cinayetler dizisinde sık gördüğümüz, başrollerde oynayan karakterlerin yaşadıkları evlerin çoğu Kemer Country sitesinde yer alıyor. Dizinin birçok bölümünün çekildiği Kemer Country sitesindeki evler de dizi kadar popüler… İlgiyle izlenen dizinin başrollerinde Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Bade İşçil, Mert Fırat, Yıldıray Şahinler, Selim Bayraktar ve Ferit Aktuğ yer alıyor.

Big Little Lies dizisinden uyarlanan dizide sırlar, tutkular, suç ve yalanlar birbirine karışıyor. Her bölümde heyecanın arttığı hikâyede; kötülük kavramı karakterlerin hayatlarında sorgulanıyor. Karakterlerin oturduğu evler ise genellikle İstanbul’un lüks mekanlarında yer alıyor. Dizide Sarmaşık Sitesi olarak geçen evlerin çoğu, Eyüp ilçesinde bulunan Kemer Country sitesine ait. Lüks, havuzlu, bahçeli evlerin bulunduğu sitede daireler de mevcut.

 

Bu evleri bu kadar güzel yapan özellikler neler?

Kemer Country projesi ilk 1986’da oluşturulmaya başlanmış. Belgrad Ormanının eşsiz doğası, göller ve göletlerin yer aldığı bölgede, evlerin mimarisinde işlevsellik ve estetik ön planda tutulmuş. Aynı zamanda yaşam alanlarının doğayla uyumlu olmasına özen gösterilmiş. Site, ev sahiplerine ahşap cumba pencereleri, geniş balkonları ve verandalarıyla her anlamda konforlu bir yaşam sunuyor. Kemer Country evleri Osmanlı mimarisinden de izler taşıyor.

Doğayla iç içe bir yaşam sunan site, sosyal tesisleriyle de fark yaratıyor. Spordan eğlenceye birçok olanağı barındırmakla birlikte, güvenli ve kaliteli bir yaşam alanı vaat ediyor.

Zingat.com’da da Kemer Country ile ilgili pek çok ev ilanı bulunuyor. Evler, taşıdıkları lüks özellikler nedeniyle ağırlıklı olarak TL yerine dolar üzerinden fiyatlandırılıyor. En düşük fiyatlı olanları 650 bin dolardan başlarken, 4 milyon 200 bin dolara kadar uzanan geniş bir fiyat aralığına sahip.

 

Eyüp’te ev fiyatları 260 bin TL’den başlıyor!

Peki lüks konutların bulunduğu Kemer Country yerine, Eyüp’te bulunan konutların fiyatları ne kadar? Eyüp, İstanbul’un emlakta değerli eski ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Zingat Bölge Raporu verilerine göre; Eyüp satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.33 artış gösterdi. Eyüp ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 3 bin 467 TL olurken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor.

Buna göre, 2017 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Eyüp ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 260 bin 58 TL ile 433 bin 400 TL arasında değişiyor.


BENZER YAZILAR