Ümraniye’de satılık daire fiyatları ne kadar?

Yazıyı paylaş:

Ümraniye satılık ev fiyatları artıyor mu?

İstanbul Anadolu Yakası’nın en kalabalık ilçesi olan Ümraniye, son yıllarda ev almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe ve Üsküdar gibi ilçeler ile komşu olan Ümraniye, gelişmekte olan bir bölge. 1987 yılında ilçe olan Ümraniye, 35 mahalleden oluşuyor. Yaklaşık olarak 695 bin nüfusa sahip olan Ümraniye, göç alan bir bölge olarak öne çıkıyor.

Ümraniye satılık daire fiyatları

Ümraniye son yıllarda konut fiyatlarındaki yükseliş ile dikkat çekiyor. Ümraniye’de 2015 yılında 2 bin 319 TL olan metrekare fiyatları, 2017 verilerine göre 3 bin 547 TL’ye yükselmiş durumda. Ümraniye’de satılık konut fiyatları 265 bin 957 TL ile 443 bin arasında değişiyor. Ümraniye’de satın alınan bir konutun yatırım geri dönüş süresi ise 21 yıl.

Ümraniye kiralık daire fiyatları

Ümraniye satılık ev dışında kiralık daire aranan ilçelerin de başında geliyor.  Ümraniye kiralık daire fiyatları 1.047 TL ile 1.745 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Ümraniye’ye nasıl gidilir?

Anadolu Yakası’nın en kalabalık ilçesi Ümraniye’ye İstanbul’un hemen hemen her yerinden ulaşma imkânı var. Avrupa ve Anadolu yakasındaki merkez ilçelerden Ümraniye’ye toplu taşıma araçları ile ulaşabilirsiniz.  Ayrıca yapımında sona gelinen ve Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı, bu bölgede yaşayanların trafik ve ulaşım sorunu ortadan kaldıracak. Son günlerde sıkça konuşulan Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı’nın 29 Ekim’de açılması planlanıyor. 

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro durakları neler?

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak. Bölgedeki emlak trendlerine baktığımıza metro hattının fiyatlarda yükselişe neden olacağı bekleniyor.

Ümraniye’nin konut fiyatları en çok artan mahallesi

Zingat.com Yatırım rehberi verilerine göre, Ümraniye’de satılık konut fiyatı en çok artan bölgelerin başında Atatürk Mahallesi geliyor.  Atatürk Mahallesi’nde bir önceki aya göre aylık artış yüzde 2.95, olurken Ihlamurkuyu ve Esenşehir’de artış yüzde 2.65 oldu.

Ümraniye en popüler konut projeleri

Markalı konut projelerin artış gösterdiği Ümraniye’de yer alan başlıca konut projeleri şöyle; Quant Residence, Sinpaş Palas Finans Şehir, Zümrüt Evler 3, New Loca İstanbul, Mir Konsept Su Residence, Smart City, İva Caspian Modern, KuleRams, Akyaka Park (Akasya Park Ümraniye), Çarşı Evleri, Cuento İstanbul, Dekon Senkron, Aze Tower, Sinpaş Gökorman, Lotus Park, Avrupa Konutları Yamanevler, Oryapark İstanbul, Bey Residence, Emporia İstanbul ve Şehir Konakları.

 


BENZER YAZILAR