Uzun zamandır satılamayan emlak ilanları için 6 ipucu!

Yazıyı paylaş:

İlanını yayınladığınız satılık ev için haftalar hatta aylar geçmesine rağmen hâlâ bir alıcı yok mu? Açıkçası bazı gayrimenkuller tahmin edilen sürede alıcı bulamayabiliyor.

Tabii bu durumda sadece evle ilgili değil, evin dışında pek çok konunun etkisi olabileceği öngürülebilir. Evin bulunduğu bölgeden ulaşım seçeneklerine, evin değeri ile ilgili fiyat belirlemesinden genel olarak ülkedeki ekonomik gidişata kadar pek çok neden sıralamak mümkün. Bu gibi durumlarda gayrimenkul danışmanları hangi adımları atmalı, neler yapmalı?

Kısa zamanda nasıl emlak satabilirsiniz?

Alıcı bulmakta güçlük çekilen emlak ilanları ile ilgili yapılabilecekleri bir araya getirdik. İşte satılık ilanı canlandırarak alıcıların ilgisini çekmesini sağlayacak çözüm önerileri…

1) İşin kuralı belli aslında: Bir evin satılıp satılmaması arz ve talep kanununa bağlıdır. Satılık ilanınızı görüp evi ziyaret eden, ancak daha sonra evle ilgilenmediğini belirten müşterilerinize soru sormaktan çekinmemelisiniz. “İlanda beğendiğiniz bu evle karşılaştığınızda kararınızı olumsuz etkileyen özelliği ne oldu?” gibi bir soruyla, alıcıların hangi taleplerine yanıt vermeyen özellikleri olduğunu daha doğru ve ilk ağızdan öğrenme şansınızı kullanmakta tereddüt etmeyin. Bu geribildirimler size sonraki adımlarda yol gösterecektir.

2) Satış fiyatını yenileyin. Emlak ilanı için belirttiğiniz satış rakamını, değişen ekonomik koşullar ve evin bulunduğu bölgenin emlak pazarı trendlerine göre tekrar değerlendirmek ve bir miktar geriye çekmek iyi olabilir. Çünkü satılık daire ilanınız iki ay sonra hâlâ satılık olarak görünüyorsa, alıcılar bununla ilgili bir sorun olduğunu varsayabilir.

3) Evde cazibe noktası alanlar oluşturmalısınız. Unutmayın, alıcılar taşınmaya hazır, masrafsız, yenilenmiş evleri tercih eder. Genel olarak yenilenen mutfaklar, banyolar, kapılar ve zemin bir mülke en fazla değer katan yerlerdir.

4) Tüm bu adımları tamamladıysanız artık satılık emlak ilanınızın fotoğraflarını yenileme zamanı gelmiş demektir. Kaliteli emlak ilanı fotoğrafları alıcıları her zaman için çeker. Bu konuda daha iddialı olmak isterseniz şu yazılar tam size göre:

• Ev sattıracak ilan fotoğrafı nasıl çekilir?

• Evin fotoğrafı satış fiyatını ne kadar artırır?

• İlan fotoğraflarıyla ilgili bilinmeyen gerçekler!

5) Satılık emlak ilanınızda alıcıların sorularına yanıt veriyor musunuz? İlan fotoğrafı kadar ilanınız için kullandığınız başlık da çok önemli. Gayrimenkulün öne çıkan özelliklerini kısa ve net şekilde belirten ilan başlıkları her zaman daha çok ilgi görüyor. Aynı zamanda ilan açıklama metnini tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Belki de satılık daire ilanınızda alıcıları harekete geçirecek yeterli bilgilendirmeleri içermiyor olabilir.

6) İlanınızı yeniledikten sonra ilanınız için sosyal medyanın gücünü kullanmak çekingen davranmayın. Yeni ilan fotoğraflarınızdan tek tıkla bir Foto-Video hazırlayabilir, ilanınızı hem fotoğraf hem de video olarak emlak sitesinde yayınlayabilirsiniz. Aynı zamanda Facebook, Instagram ve Pinterest sizi yeni müşterilerle daha hızlı buluşturabilir.

Kış aylarında emlak ilanını dikkat çekici hale getirmek için fikirler

Satılık ev ilanını yayınlarken fotoğraflar sizin en etkili alanınız olacak. Emlak piyasasının daha sakin, bazen de durağan geçtiği kış aylarında ise ev fotoğrafları çekerken, kış aylarının uyandırdığı duyguları pozitif bir şekilde fotoğraflara yansıtmak avantaj katacaktır.

Parlak ve renkli bir ön kapı, soğuk evi sıcak gösteren şömine, şömine yoksa mum dekoratif detaylar gibi… Evin aydınlık görünmesi için panjurları açık tutun. Söz konusu ev, eşyalı ise perdeleri de açabilirsiniz. Konut eşyalı olmasa dâhi kış aylarında gün ışığının çoğunlukla yetersiz olduğunu da düşünerek lambaların ışığından faydalanın. Dolap lambaları dahil, evdeki her ışığı açın.

Bu konuda daha fazla fikir için “Kış aylarında daha çok emlak satışı için 10 ipucu!” başlıklı haberimize göz atabilirsiniz.


BENZER YAZILAR