Vodafone Arena Stadı’nın 10 yıldızı

Yazıyı paylaş:

Beşiktaş camiası kadar sporseverlerin de merakla beklediği Vodafone Arena Stadı’nda inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. Artık tarihe karışan BJK İnönü Stadyumu yerine yapılan yeni stat birçok özelliğiyle ilklere imza atacak. 

 

Türkiye’nin ilk “akıllı” stadyumu

Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında, Türk spor tarihinin en büyük anlaşması olarak imzalanan 15 yıllık sponsorluk kapsamında hayata geçirilen Vodafone Arena Stadı, hem spor hem de bir yaşam ve eğlence kompleksi…

1. Vodafone Arena, Türkiye’nin ilk “akıllı” stadyumu olacak.

2. Taraftarlara ve ziyaretçilere maç günleri unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Farklı boyutlarda HD monitörler ve interaktif ekranlarda taraftar röportajları, istatistikler, promosyonlar ve aynı anda oynanan diğer müsabakaların sonuçları an be an yayınlanacak.

3. Beşiktaş’ın stadında loca sahibi olanlar, alanlarını ofis olarak da kullanabilecek.

4. Beşiktaş Jimnastik Kulübü de stada taşınacak. Bu, kiraya verilecek Akaretler’deki binadan yıllık 1 milyon Euro kira geliri elde edilmesi anlamına geliyor.

5. Vodafone Arena, denizin beş metre altına denk gelecek ve İnönü Stadı’na göre konum olarak 23 metre daha kuzeyde olacak.

6. Vodafone Arena, “yeşil stat” olma özelliğine sahip.

7. Vodafone Arena’nın çatısı, kendi enerjisini kendisi üretecek

8. Stadın en keyifli noktalarından biri, deniz tarafındaki tarihi iki kulenin arasındaki bölgede yer alacak Boğaziçi manzaralı restoran olacak.

9. Yeşil sahadaki çimlerin yüzde 95’i doğal, yüzde 5’i hibrit.

10. Taraftarlar yüksek hızlı mobil ve Wi-Fi internet bağlantısını deneyimleyecek. Üstelik akıllı telefonlarla maça ilişkin bilgilere istenildiği anda ulaşabilecekler.

 


BENZER YAZILAR