Danışmanlar web sitesini ne zaman yenilemeli?

Yazıyı paylaş:

Markanızın web sitesi en önemli pazarlama araçlarından biridir. Gayrimenkul sektöründe pek çok marka web sitesiyle dikkat çekici ve uzun süreli bir etki yaratabiliyor. Başarınızı artırmak istiyorsanız, web sitenizin güncel olması ve kalite standartlarına uyması oldukça önemli.

Güçlü bir marka oluşturmak, güvenilir ve yetkin bir imaj, daha çok kişiye ulaşabilmek için bir internet sitesi pek çok avantajı içinde barındırıyor. Emlak sektöründe yetkin ve güvenilir bir portre çizmek için web sitenizin yeniliğe ihtiyacı olup olmadığından emin olun.

İşte web sitenizin yenilenmesi gerektiğini gösteren 3 işaret!

1) Zaman

Web sitenizi kurmanızın üzerinden kaç yıl geçti? Eğer cevabınız üç ve üzeriyse web sitenizin yenilenmeye ihtiyacı var demektir. Sitenizin web tasarım trendlerine uyumlu olması, tıklanma oranının yüksek olması açısından oldukça önemli. Örneğin; son birkaç yıl içinde web tasarımı, basit slaytlar veya tek bir video arka planıyla tasarlanıyor. Çok tıklanan gayrimenkul sitelerinin tasarımlarını araştırıp, kendi sitenizle karşılaştırabilirsiniz.

 

2) Arama motoru optimizasyonu (SEO)

SEO, web sitelerinin arama motorlarında algılanabilmesini kolaylaştırır. Web sitenizin arama motorlarının kriterlerine uygun şekilde düzenlenmesi de marka bilinirliğinizi artırır.

Adınızı veya markanızı ararken web siteniz Google’da görünüyor mu? Cevabınız hayır ise, bu web sitenizi yenilemenizi gerektiren bir işaret. Web sitenizin SEO optimizasyon özelliklerine sahip olup olmadığını kontrol ederek, çıkan sonuçlara göre yeni bir düzenlemeye gidebilirsiniz.

Ayrıca web sitenizi hazırlayan yazılımcı veya ajanstan SEO özelliklerini nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Sitenizde SEO uyumlu içerikler yayınlamanız web sitenizin varlığını artıracak ve web sitenizi arama motorlarında ilk sayfalara taşıyacaktır. Bu özellikler mevcut yazılımcınız tarafından kullanılamıyorsa, bu ihtiyaçlarınız için farklı bir yazılım şirketi araştırmaya başlayabilirsiniz.

 

Gayrimenkul danışmanları için zaman yönetimi taktikleri

 

3) Görünürlük

Sitenizdeki ilanlar güncel mi? Teknolojiye uyumlu SEO optimizasyonuna uyumlu bir siteniz var. Peki güncel ilanları giriyor, satılan ya da kiralanan ilanları yayından kaldırıyor musunuz? İlan metinleriniz, fotoğraflarınız profesyonel mi? Bölgenizde uzman olduğunuzu anlatan güncel içeriklere, haberlere sitenizde yer veriyor musunuz? Siteniz için yapmanız gereken basit adımları ihmâl etmeniz görünürlüğünüzü düşürecektir.

Web siteniz adınıza içerik eklemenize ve trafiğinizi listelemelere yönlendirmenize izin verir. Bir başka deyişle görünürlüğünüzü artırır. Diyelim ki, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde gayrimenkul danışmanlığı yapıyorsunuz ve ağırlıklı olarak portföyünüzü ticari gayrimenkul ilanları oluşturuyor. O zaman Google aramalarında “Kadıköy satılık ticari mağaza” başlığı altında sizin sitenizin adresi ve ilanlarınız öne çıkması gerekir. Tabii sitenizi kaliteli içerikler, site ziyaretçilerine değerli bölge emlak bilgileri veren yazılar eklemeniz halinde, organik anahtar kelimelerin kombinasyonu arama motorlarına hitap eder ve doğrudan görünürlüğü artırır.

 

Bir emlak ilanı gayrimenkul danışmanı hakkında ne söyler?

 


BENZER YAZILAR