Yatak odanızı 7 adımda daha geniş gösterin!

Yazıyı paylaş:

Konut sayısı arttıkça, metrekareler de küçülüyor… Özellikle yatak odalarının küçük olması evlerde büyük problem yaratıyor. Ancak birkaç dokunuşla küçük yatak odasını daha büyük gösterebilirsiniz. İşte 7 adımda küçük yatak odasını daha geniş göstermenin yolları… 


Gösterişli bir yatak başlığı kullanın

Yatak odanızın ortasında bulunan yatağınıza gösterişli bir başlık seçerek odanızı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz. Eğer odanızda komidin ve lambalar için yer yoksa, duvara monte olan ışıklandırmayı tercih edebilirsiniz.

 

Duvarda iki renk istiyorsanız…

Küçük yatak odanızın duvar ve eşyalarında koyu renkler kullanabilirsiniz ancak bu koyu renkleri yumuşak renkler birlikte kullanın. Mesela duvarınızda iki farklı renk kullanacaksanız, rengin birinin daha yumuşak bir ton olmasına dikkat edin. Sonrasında odanızı beyaz döşemeli bir yatak ve sandalyeyle tamamlayabilirsiniz.

 


Stor perdeyi unutmayın!

Odanızda mutlaka stor perde kullanın. Böylece gece kapattığınız perdenizi gündüz açarak, odanızın gün ışığından en iyi şekilde yararlanmasını ve yatak odanızın daha geniş görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu arada stor perdenizde düz ve sıkıcı olmak zorunda değilsiniz, küçük kır çiçekleriyle süslenmiş bir stor perde de odanıza çok yakışacaktır.  

 

Yatak altı çekmeceler

İyi bir depolama küçük yatak odaları için anahtar gibidir. Odanızda yatağınızın alt bölümüne çekmece yaptırabilir ve buraya kazaklarınızı, tişörtlerinizi ya da ayakkabılarınızı koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra yatağın iki başucuna yerleştireceğiniz çekmeceler de odanızı daha derli toplu ve büyük gösterecektir.

 

Mavi ve beyazın gücü

Mavi ve beyaz renkleri her zaman yatak odanızı olduğundan daha geniş gösterir. Bunun yanı sıra yatağınızda kullanacağınız bu renkte nevresimler de odanızda şık bir görünüm sağlayacaktır.

 

Depolama için baza tercih edin

Yatak odanız için akıllıca tasarlanmış mobilya seçerseniz maksimum depolama alanına sahip olursunuz. Bunun için iyi bir baza seçerek kullanmadığınız eşyalarınızı bu bazada saklayabilirsiniz. Yatağınızın üst duvarına raf koyarak, kitaplarınızı ya da küçük dekorasyon objelerinizi buraya koyabilirsiniz. Unutmayın, derli toplu bir oda her zaman daha geniş gözükür!

 

Saten yatak örtüsü kullanın

Reflektör etkisi yaratan, ışığı yansıtan eşyalar doğal bir ışık sağlayarak küçük yatak odanızı daha büyük gösterecektir. Büyük geniş aynalar ya da saten gibi ışığı yansıtan yatak örtüleriyle daha geniş bir yatak odasına sahip olabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR