Yatak odası dekorasyonu

Yazıyı paylaş:

Yatak odası, evinizde sizi en çok yansıtan odalardan biridir. Yatak odası şık olduğu kadar konforlu da olmalıdır. Odanın duvar renginden aksesuarlarına her şey enerjinizi etkileyen bir detaydır. Bu sebeple yatak odası dekorasyonu özen gösterilmesi gereken bir iştir. Başarılı bir yatak odası dekorasyonu ile huzurlu bir ortam yaratabilirsiniz. İşte huzur veren şık bir yatak odası için dekorasyon önerileri…
• Huzur verici bir dekorasyon pastel tonlardan geçer. Duvar boyanızdan mobilyanıza, perdenizden halınıza kadar kullanacağınız soft renkler, odanızda huzur dolu bir uyku geçirmenizi sağlar.
• Duvar rengi, mobilya ya da aksesuarlarınızda pembe, lila, krem rengi ve beyaz renkleri tercih ederek odanızı ferah, olduğundan geniş ve huzurlu hale getirebilirsiniz.

 

İstanbul satılık daireler!

 

Lüks evler için dekorasyon fikirleri!

• Yatak odanız küçükse, kapaklı dolaplar yerine sürgülü dolap tercih etmeniz odanızı daha konforlu hale getirecektir.
• Odanızda yatak başındaki komodinler için yer yoksa aynalı bir makyaj masasıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Çekmeceleri işinizi görürken ayna da odanızı olduğundan büyük göstermeye yarayacaktır.
• Yatak odanızın parkelerini halılarla boğmayın. Olabildiğince boş alan bırakmaya çalışın. Odanız bu şekilde hem daha şık durur, hem de daha az toz tutar.

 

yatak odası (1)
• Yatağınızı kapının hemen ağzından görülecek şekilde yerleştirmeyin. Bu hem dekoratif açıdan hoş durmayan bir görüntüdür, hem de Feng Shui felsefesine göre şanssızlık getirdiğine inanılır.
• Perdelerinizi çok koyu tonlarda seçmemelisiniz. Yatak odası olarak seçilen odalar zaten iç cephelere baktığından az ışık alır. Koyu renk ve kalın perde seçimi odanızı daha da karanlık göstereceğinden açık renklerde tül ve perde seçmenizi öneririz.

Yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı?

• Yatak odasında sakin ve huzurlu bir ortam için çok yüksek voltajda aydınlatmaya gerek yoktur. Loş ışıklar her zaman daha dinlendiricidir ve çok tercih edilir yatak odasında. Bunun için lambanıza düşük voltajlı ampuller takabilir ya da lamba yerine abajur kullanabilirsiniz.

 

yatak odası dekorasyonu
• Duvarlara yapıştırılan aynalar dekoratif açıdan çok şık duracağı gibi, dar mekanlarda yerden tasarruf sağlar. Siz de değişik şekillerdeki aynaları duvarlarınıza yapıştırarak hoş bir dekorasyon yaratabilirsiniz.
• En önemli noktalardan bir tanesi; yatak örtülerinizin sadeliğidir. Örtünüzün kalabalık desenlerde olmayan sade motifler içermesi odanızı daha sakin gösterecektir. Bazı tespitlere göre kalabalık desenlerin veya kalabalık mobilyalı odaların, kişilerde sinirlilik oranını arttırdığı belirtiliyor.


BENZER YAZILAR