Yatak odası dekorasyonunda 2018 trendleri

Yazıyı paylaş:

Aralık ayının gelmesiyle birlikte yeni yılın heyecanı da başladı. Yeni umutlar ve hayallerle girilecek olan 2018 yılında ev dekorasyonunda da farklı trendler ön plana çıkacak. Özellikle yatak odası dekorasyonunda önümüzdeki sene dikkat çeken tasarımlarla karşılaşacağız. 2018’de dört direkli yataklar gelirken yatak başlıkları kalkıyor, metalik yapılar ve kadifeler yeniden odalara giriyor. İşte yatak odası dekorasyonunda 2018 trendleri…

Dört direkli yataklar
Bu yıl yataklarda birkaç eğilim görebilirsiniz. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise dört direkli yataklar. Önceki yıllarda kullanılan gösterişli cibinlikli yatakları andıran ancak onlardan daha sade olan bu dört direkli yataklar, basit olduğu kadar şık da duruyor. Bu dört direkli yataklarla odanıza romantik bir hava katabilirsiniz.

Mavi, gri ve sarı bu yılın favorileri
Önümüzdeki yıl ön plana çıkacak trendlerden biri de yatak, yatak örtüsü, minder, halı ya da herhangi bir dekorasyon objesindeki mavi tonlar olacak. Hatta duvarlar ve mobilyalarda da mavi rengi görebiliriz. Diğer renkler ise gri ve sarı olacak. Duvardan halıya, yatak takımından dekorasyon objelerine gri ve sarı yatak odalarının popüler renkleri olacak.

Yatak başlıkları kalkıyor
2018’de yatak başlıkları kalkıyor! Yeni trendlerde yatak başlıkları kısalıyor ya da tamamen kalkıyor. Bunun yerini uzun minder ya da yastıklar alıyor. Yatak odası mobilyalarında yine ceviz ve bal rengi hakimiyetini korurken, koyu renk tonlarının yavaş yavaş yatak odalarına sızdığını göreceğiz. Özellikle gri, siyah gibi koyu renkler yatak odasında yerini almaya başlayacak. Bunun yanı sıra yatak odasında görmeye çok da alışık olmadığımız raflar, stantlar ya da kitaplıklar 2018’in sürpriz trendlerinden…

2018’de kadife rüzgarı esecek
Sadece yatak odası için değil, tüm ev dekorasyonunda 2018’de en dikkat çeken trend; kadifenin dönüşü! 2018’de kıyafetten ev dekorasyonuna her yerde kadife göreceğiz! Zira, bu kadife fırtınası yatak odası dekorasyonunda da kendini gösterecek. Yatak odası takımları, yatak örtüleri, yastıklar, döşemelik koltuklar olmak üzere her yerde kadifeyi göreceğiz.

Metal avize ve lambalar revaçta olacak
Metal avize ve lambalar önümüzdeki yıl yatak odası dekorasyonunda da kendini gösterecek. Önceki yıllar, bakır rengi avize ve lambalar revaçtayken bu yıl metal hakimiyeti kurulacak! Metal avize ve lambaları yatak odasında görmek sizi şaşırtmasın!


Şifonyer kalkıyor yerine başucu masaları geliyor
Yatak odalarında komidin şifonyer dönemi kapanıyor! Bunun yerine yer kaplamayan, daha pratik ve orijinal görünen başucu masaları geliyor… Başucu masaları, şifonyere göre daha az yer kaplaması ve daha kullanışlı olması sebebiyle bu yıl daha fazla tercih edilebilir!


BENZER YAZILAR