Yazlık ev için mobilya seçimi nasıl yapılır?

Yazıyı paylaş:

Yazlık evinizi satın aldınız veya dekorasyonunu yenilemeyi düşünüyorsunuz ama mobilya seçiminde kararsızlık mı yaşıyorsunuz? Peki, yazlık ev  için mobilya seçimi nasıl yapılır? İşte yazlık ev dekorasyonu için yeni öneriler…

 

 

Açık renk mobilyalar seçin

Bütün bir yılın yorgunluğu atacağınız yazlık evinizde, zihninizi koyu renklerle yormaktan kaçınmalısınız. Mobilya seçiminde; açık renkler tercih ederek, evinize yazın ferahlığını ve rahatlığını getirebilirsiniz. Tercihiniz ise beyaz, mavi, krem gibi sıcağı fazla barındırmayan ve hissettirmeyen renklerden yana olabilir. Açık renk mobilyalarla birlikte rengârenk aksesuarlar kullanarak yazlık evinizi canlandırabilirsiniz.

 

Kumaş koltuklar ve yazlık kilimler

Yazlık eviniz için deri ya da ahşap koltuk takımlarından kaçınmalısınız. Geniş minderlerin olduğu kumaş bir koltuk takımı sıcak yaz günlerinde rahat hissetmenizi sağlayabilir. Ayrıca ağır bir halı yerine koltuk takımınızla uyumlu ve kolay yıkanabilen bir kilim seçebilirsiniz.

Hasır sandalyeler tercih edin

Denizin, güneşin, kumsalın tadını doyasıya çıkarmak istediğiniz yaz aylarında hasır masa ve sandalyeler evinizin bahçesinde de size tatil havası yaşatır…

 

Az eşya kullanın

Temel ihtiyaçlarınız dışında eşya satın almamalısınız! Az ama ihtiyaçlarınızı karşılayacak miktarda mobilya seçimi bir hayli önemli. Mobilya seçiminde minimalist tarzda, sade ve şık seçimler yapabilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR