Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

Yazıyı paylaş:

Bu yıl ev sahibi olmak isteyenleri konut seçiminde iki seçenek bekliyor: İkinci el bir ev veya yeni konut binasından bir daire… İkinci el evler fiyat olarak daha uygun olsa da, yatırım değil yaşamak için bir ev arayanların tercihi yeni konutlardan yana oluyor.

Neden birinci el daireler tercih ediliyor?

İkinci el bir daire yerine, konut projelerinden veya yeni tamamlanmış bir binadan sıfır daire sahibi olmayı tercih edenlerin bu emlak yatırımlarını tetikleyen nedenlere bakıldığında, projeden ev almanın avantajlı yönlerinin ağır bastığı görülüyor.

Peki emlak yatırımlarını konut projelerinden ev alarak değerlendirilen için birinci el konutların öne çıkan özellikleri arasında ilk sıralarda neler yer alıyor?

 

Yeni konut satın almanın 4 avantajı

1. Depreme dayanıklı evde yaşamak

Birikimlerini değerlendirerek peşinat, konut kredisi veya senetle projeden ev sahibi olanlar için öncelikli nedenlerin başında, dairenin bulunduğu binanın yeni ve deprem yönetmeliklerine uygun, bir başka deyişle sağlam olması geliyor.

 

2. Daha önce kimsenin yaşamadığı bir daire olması

Kimileri satın alacağı yeni evinde ilk kez yaşayan olmak isteyebiliyor. Yeni konutların “sıfır daire” özelliğiyle ilk kez yeni ev sahibi tarafından kullanacak olması bir diğer avantaj olarak göze çarpıyor.

3. Emlak değeri yüksek

Bir gayrimenkulün değerine değer katan birçok özellik bulunuyor. Bunların başında yer aldığı bölge, ulaşım kolaylığı, okul veya hastane yakınında bulunması gibi özellikler geliyor. Aynı zamanda yaşı 0-5 arasında olan, genç bir binada satın alınan daireler de güvenlik, deprem yönetmeliğine uygunluk gibi nedenlerle yüksek emlak değerine sahip oluyor.

4. Yaşam tarzı sunuyor

Konut projelerinin sosyal donatılar olarak tanımlanan spor, eğlence, havuz, park, otopark, güvenlik gibi hizmetleri sunması da birikim sahibi vatandaşları konut projelerindeki birinci el dairelere yöneltiyor.

Tabii her birinci el daire bir markalı konut projesinde yer almayabiliyor. Bununla birlikte asansörden özel otopark alanına kadar pek çok kritere uygun yapıldığı için sahiplerine konforlu bir yaşam sunuyor.

 

2021’de ev satın almayı kolaylaştıran 5 karar

 


BENZER YAZILAR