Yeni konutlarda en çok talep 3+1 dairelere!

Yazıyı paylaş:

Aralık ayında yeni konut piyasasındaki gelişmeler ne oldu? Yeni konut fiyatları arttı mı, azaldı mı? En çok hangi konut tipi tercih edildi? Peki yabancılara yapılan yeni konut satışlarında hangi konut tipi ilgi gördü?

İşte REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2019 Aralık ayı sonuçları ve dikkat çeken veriler…

• Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.58, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.94 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 89.20 oranında nominal artış gerçekleşti.

• Yeni Konut Fiyat Endeksi, aralık ayında bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0.16 oranında nominal artış; 2+1 konut tipinde yüzde 0.10 oranında nominal artış; 3+1 konut tipinde yüzde 0.21 oranında nominal artış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.12 oranında nominal artış yaşandı.

• Aralık ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 8’lik (son 6 aylık ortalama yüzde 7) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda ağırlıklı olarak 2+1 özellikteki konutların tercih edildiği gözlendi.

 

• Yeni Konut Fiyat Endeksi, aralık ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde stoklarda adet bazında yüzde 6.03 oranında erime yaşandı.

• Aralık ayında, satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 49’u bitmiş konut stoklarından, yüzde 51’i bitmemiş konut stoklarından oluştu.

 

Yeni evinizi yeni konuttan almanın 4 avantajı!

BENZER YAZILAR