Yeni trend: Endüstriyel dekorasyon!

Yazıyı paylaş:

Eviniz için endüstriyel dekorasyon yapmanın altın kuralı; tüm kusurları ortaya çıkararak, kusursuzluğu yakalamak. Eğer endüstriyel iç tasarıma sahip bir eviniz varsa, işiniz daha kolay olacaktır. Loft daire tasarımı genellikle endüstriyel dekorasyon için uygundur. Boyasız duvarlar, yüksek tavanlar, gizlenmemiş su boruları dekorasyonunuzu tamamlayacak önemli unsurlar… Ancak eviniz bu özelliklere uymuyorsa doğal malzemeleri ön plana çıkartarak başlayabilirsiniz.

 

Doğadan esinlenin!

Dekorasyonunuz için tüm kusurları ön plana çıkartın! Örneğin; duvar boyası yerine tuğlalar olduğu gibi görülebilir ya da duvarlarınızı doğal taşlarla kaplayabilirsiniz. İşlenmemiş ahşap mobilyaları kullanabilirsiniz. Ahşabın ham hali evinizde daha sıcak bir atmosfer yakalamanızı sağlayacaktır. Endüstriyel dekorasyon yaparken, mobilyalarınızı olabildiğince doğal haliyle kullanıp, henüz tamamlanmamış hissi yaratmalısınız.

 

Canlı renkleri unutun

Doğadan esinlenirken renk seçiminizi de toprak tonlarından yapabilirsiniz. Kahverengi, gri ve siyah renkler endüstriyel dekorasyonla uyum içinde olacaktır. Bu renkler size ilk etapta soğuk gelebilir ancak ahşap, deri ve metal mobilyalarla birleştiğinde sıcak bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Deri koltuklar

Özellikle eskitilmiş, kahve tonlarında koltuklar dekorasyonunuzun vazgeçilmez parçası olabilir. İster küçük bir sandalyede ister rahat bir kanepede mat, eski görünümlü deri tercih edebilirsiniz. Rahatınıza düşkünseniz, büyük, yumuşak deri koltuklar tam size göre. Böylelikle konforu ve estetiği buluşturabilirsiniz.

 

Ahşap ve metali birleştirin

Yıpranmış ahşapların ve işlenmemiş metallerin ön plana çıkmasıyla birlikte endüstriyel tarzda aydınlatma ürünlerini de dekorasyona dâhil edebilirsiniz. Avize ya da lambaderleriniz; antika, metalik malzemelerden oluşabileceği gibi sadece ampul veya fenerleri de kullanabilirsiniz. Bu tarz malzemeler; yaşam alanınızda büyüleyici bir atmosfer yaratacaktır.

 

Ev dekorasyonunda bahar havası!

 


BENZER YAZILAR