Yeni yılda emlak satışını artırmanın yolları

Yazıyı paylaş:

2017 yılı, emlak sektöründe birçok değişikliğin olduğu, inişli-çıkışlı bir sene oldu. Geçtiğimiz yıl sektörde dolar ve faizlerdeki hızlı yükseliş, konut fiyatlarındaki artış yavaşlaması, emlak sektörünü ilgilendiren düzenlemeler ya da kentsel dönüşümde yaşanan değişimler gibi birçok konu gündeme geldi. 2018 ise sektör için ilginç bir yıl olacak ancak birçok fırsat da sunacak! Gayrimenkul danışmanları deneyim ve becerilerini daha fazla kullanarak, bu yıl satışlarını artırabilir ve başarıyı yakalayabilir!
Peki, yeni yılda gayrimenkul danışmanları satış yaparken nelere dikkat etmeli? 2018 satış hedeflerine ulaşmak için neler yapmalı? İşte 2018’de daha fazla gayrimenkul satabilmek için bilmeniz gerekenler…

1. İkna kabiliyetinizi sergileyin!
Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik gelişmeler, bu yıl ev satın almayı ya da evini satmayı düşünenlerin daha temkinli hareket edeceğini gösteriyor. Yani, bu yıl ikna kabiliyetinizi başarılı bir şekilde sergilemelisiniz. Mesela; alım ya da satım konusunda karar vermekte zorlanan müşterilerinize konut fiyatlarındaki değişimlerden ve kazançlarından bahsedebilirsiniz. Gayrimenkul yatırımında kararsız kalanlara ise Türkiye’de gayrimenkulün en değerli yatırım aracı olduğunu söyleyebilir, gayrimenkulün iki önemli geliri olan gayrimenkulün kendi değer artışından ve kira getirisini anlatabilirsiniz.

2. Bölgenizdeki gayrimenkul geliştiricileriyle tanışın
Hizmet verdiğiniz bölgedeki gayrimenkul geliştiricileriyle tanışmak birçok potansiyel müşteri kazanmak için kaçırılmayacak bir fırsattır. Özellikle kentsel dönüşüm bölgelerinde konut projesi hayata geçiriliyor. Bu bölgelerde projeler üreten gayrimenkul firmalarıyla iletişime geçerek, hem portföyünüzü genişletebilir hem de emlak sayınızı ve satış yapma potansiyelinizi arttırabilirsiniz.

3. Daha az ev, daha çok komisyon
Bu yıl stratejinizi değiştirmeye ne dersiniz? Eğer uzun yıllar emlak sektöründe çalışıyorsanız artık sektörde niş bir alan belirlemenin zamanınız gelmiş demektir! Mesela lüks konut satışında uzmanlaşmak ister misiniz? Böylece fiyatı yüksek olan konutlar satarak, komisyonunuzu arttırabilirsiniz. Ya da özel arsa/arazi satışlarında uzmanlaşarak, mesleğinizde kendinizi geliştirebilirsiniz.

4. Kiralama hizmetini basite almayın
İşinizle ilgili tüm enerjinizi gayrimenkul satışına vermiş olabilirsiniz ancak kiralamanın da sektör için çok önemli olduğunu unutmayın! Özellikle kentsel dönüşüm süreciyle birlikte özellikle büyük şehirlerde taşınma hareketliliği artmış durumda. Zira diğer faktörler de eklendiğinde artık dört mevsim aktif olan bir gayrimenkul kiralama hizmeti söz konusu… Kiralama ile de çok iyi ücretler kazanabilirsiniz. Diğer yandan bugünün kiracısının yarının ev sahibi olabileceği ihtimalini de unutmayın!

5. Emlak sektörü profesyonelleşiyor ya siz?
2018 yılında daha fazla gayrimenkul satışı için kendinizi daha çok geliştirmelisiniz! Geçtiğimiz yıl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve görüşe açılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’yla birlikte emlak sektörüne dair birçok yenilik için adım atıldı. Bu yeni Emlak Yasası’na göre emlakçılık yapmak için 18 yaşını doldurmak ve en az lise mezunu olmak şartı aranacak. Bakanlığın il müdürlüklerinden yetki belgesi alma zorunluluğu getirecek ve vatandaşlar bu belgeye sahip emlakçıların güncel listesini Bakanlığın internet sitesinden kontrol edebilecek. Tüm bu yenilikler sektörün daha profesyonel çalışanlarla büyüyeceğini gösteriyor. Siz de bu yarışta geri kalmayın ve bu yıl kendinizi daha çok geliştirmek için bir adım atın!

 


BENZER YAZILAR