Yeşil binalarda mega trendler!

Yazıyı paylaş:

CNR Emlak Zirvesi’nin 23 Kasım’daki açılış konuşmasını yapacak olan Yeşilin Babası lakaplı Jerry Yudelson, Zirve’ye gelmeden önce açıklamalarda bulundu. Yudelson, İstanbul’da teknoloji eğilimlerini derinlemesine sunacağını ve insan sağlığı konusundaki endişelerin yeşil binalar için tasarım kararlarına nasıl etki ettiğini göstereceğini söyledi.

 

Yeşil bina sertifikalı konut projeleri için tıklayın!

 

Yeşilin Babası İstanbul’da geleceğin şehirlerini anlatacak

Türkiye’nin tek uluslararası emlak fuarı CNR Emlak Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen CNR Emlak Zirvesi 23 Kasım’da sektörü buluşturuyor. İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ’nin destekleriyle 23-26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Emlak Fuarı’nın ilk günü düzenlenecek olan Zirve’nin açılış konuşmasını; yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan, 100’den fazla konferansta ana konuşmacı olan ve 25 yıllık tecrübesi ile LEED sisteminde yaklaşık 4000 inşaat sektörü profesyonelini eğiten, “God Father of Green” (Yeşilin Babası) lakaplı Jerry Yudelson gerçekleştirecek. Zirve öncesi Jerry Yudelson, önemli açıklamalarda bulundu. “Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği” başlıklı açılış konuşmasında daha yeşil bir dünya yaratmanın ve teknoloji trendlerinin sürdürülebilir şehirciliğe uygulanmasındaki aşamalarını anlatacağını söyledi.

 

Evde karbon ayak izini azaltmanın 5 kolay yolu!

 

Emeklilik fonları sertifikalara ilgi gösteriyor

Her ülkenin kendi sürdürülebilir kalkınma yolunu çizmesi gerektiğini söyleyen Jerry Yudelson, Türkiye’nin, yeşil binanın ön saflarında yer alan Avrupa ülkelerinden daha büyük olduğunu ve sürekli büyüyüp geliştiğini kaydetti.

Piyasanın üst düzey ofis ve perakende segmentinde, birçok yeni bina ve perakende merkezinin LEED veya BREEAM (İngiltere) standartlarına yöneldiğini vurgulayan Yudelson,“Çünkü bu sertifikasyonlar, tüm projeleri için bir sertifikasyon kullanmaya karar veren çok uluslu kiracılara hitap ediyor. Bu tür küresel standart sertifikasyonları, emeklilik fonları gibi büyük kurumsal yatırımcılardan daha kolay yatırım çekebileceğini gösterdi” dedi.

 

Ucuz EDGE sertifikası hızla yayılıyor

Birçok ülkenin kendi iklim, bina ve idari durumlarına daha uygun olduğunu düşündükleri, kendi yeşil bina standartlarını benimsediğini ifade eden Yudelson, “Bazı sayımlara göre dünyada 600 kadar yapı sertifikasyonu bulunuyor. Bir de Dünya Bankası’nın Uluslararası Finans Kurumu’ndan (IFC) alınan EDGE adında yeni bir sertifika var. Daha düşük maliyet ve çoğu projeye daha basitleştirilmiş ama yine de etkin bir şekilde uygulanması nedeniyle hızlı bir şekilde dünya çapında yayılıyor. EDGE’nin, küçük projelerde ve geliştiricilerin dikkate aldığı hususlarda çok uluslu kiracıların önemli bir faktör olmadığı durumlarda tercih edildiğini görebilirsiniz” diye konuştu.

 

İşte dünyanın ilk orman şehri!

 

Binalarda teknoloji kullanımı artıyor

Yeşin Babası Yudelson, yeşil bina mega trendleri şöyle sıraladı:
“Sertifikasyon büyüme hızı yavaşlayacak, enerji verimliliği asıl nokta olacak, sıfır net enerji binaları yükselişe geçecek, derecelendirme sistemleri yarışacak, güneş enerjisi yükselişe geçecek, asıl vurgulanan nokta su olacak.”

Yudelson, “Teknolojinin hızlı bir şekilde büyümesi ve her yıl daha da ucuzlama eğilimi, ticari gayrimenkul sektöründe büyük ölçekli adaptasyonun gerçekleşeceği ’taşma noktası’na hızla ulaşıyor. Aynı şekilde, Ortadoğu’daki su kıtlığı, karbon emisyonlarının azaltılması için ulusal taahhütler, ucuz güneş ve rüzgâr enerjisinin kullanılabilirliği ve hızlı konuşlandırılması da (özellikle Türkiye gibi güneşli ülkelerde) dâhil olmak üzere küresel iklim değişikliği nedeniyle yoğunlaşan eğilimler ve mevcut binalardan enerji düşüşünün çok daha önemli hale gelmesi gerektiğine dair artan bir kabul var” dedi.

 

Yatırımcı ve kiracılar nasıl etkilenecek?

İstanbul Emlak Zirvesi açılış sunumunda, teknoloji eğilimlerini derinlemesine sunacağına dikkat çeken Jerry Yudelson şöyle konuştu: “İnsan sağlığı konusundaki endişenin yeşil binalar için tasarım kararlarına baskın olarak nasıl etki ettiğini göstereceğim. Ayrıca, sürdürülebilir tasarım için yeni zorluklar ve fırsatlar sunan gayrimenkul trendlerinin yeşil bina trendleriyle nasıl bir araya geldiğini; geliştiriciler, yatırımcılar, kiracılar ve ev sahipleri gibi ana grupları nasıl etkilediğini anlatacağım.”

 

“Sağlıklı ve Uzun Yaşamın Sırrı Kekikte Değil, Alsancak’ta”

 

 


BENZER YAZILAR