Yeşilçam’ın ünlü yalısının satışından vazgeçildi

Yazıyı paylaş:

Şark Bülbülü, Aile Şerefi gibi Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan İstanbul Kumburgaz’daki yalı satışa çıkarılmış, Yeşilçam filmlerinin çekildiği yalı için 19 milyon lira istenmişti.

Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz’daki ünlü yalının satışından vazgeçildi.

Büyükçekmece 2. Sulh Hukuk Satış Memurluğu tarafından 19 milyon 322 bin 50 TL’ye satışa çıkarılan yalı, 14 Eylül’de yapılacak açık artırma ile yeni sahibini bulacağı açıklanmıştı.

Yalının satışı açık artırma ile bugün gerçekleşecekti. Ancak tüm hissedarların talebiyle yalının satışından vazgeçildi. Büyükçekmece Mezat Salonu’nda gerçekleşecek açık artırma için taraflardan Mehmet Ergen, Raciye Ercişli, Azade Hısım, Nercal Kaplancalı ve Süleyman Tufan Alanyalı geldi. Satıştan vazgeçilmesinin ardından konuşan hissedarlardan Azade Hısım, “Orası muhteşem bir yer eninde sonunda satılacak ama biraz daha bize kaldığı için mutluyum. Orada da çok vakit geçirdik. Orası hep eski günlerdeki gibi içimizde” dedi.

İçinde bir yüzme havuzu da bulunan yalı Kartal Tibet’in yönettiği, Kemal Sunal ve Dinçer Çekmez’in oynadığı Şark Bülbülü’nde “Fethi’nin evi”, Orhan Aksoy’un yönettiği Aile Şerefi’nde ise oğlu Oktay için her şeyi yapabilecek zengin baba Hasan’ın evi olarak kullanıldı.

 


BENZER YAZILAR