Yılda 100 ev nasıl satılır?

Yazıyı paylaş:

Yılda 100 ev satıyor! Kariyeri boyunca satışını yaptığı evlerin sayısı yaklaşık 3 bin. Bugüne kadar 500 milyon doların üzerinde gayrimenkul satışı gerçekleştirdi. Tüm dünyada gayrimenkul sektörünün ikonları arasında gösteriliyor. 

Kimden mi söz ediyoruz? Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren Keller Williams şirketinin CEO’su Chris Heller… Chris Heller, Zingat.com’un sorularını yanıtladı. Röportajımıza davetlisiniz!..

Her yıl 100 ev sattığınız doğru mu? 

Evet, ortalama olarak baktığınızda sene başına 100 ev düşüyor. Bireysel olarak bir yılda en fazla sattığım ev sayısı 207’yi de buldu.

 

Yani 30 yılda toplam kaç milyon dolarlık bir satıştan söz ediyoruz?

Tam bir rakam vermek zor… Sadece son birkaç yılı değerlendirmem gerekse, ortalama 100 milyon dolar gibi bir rakamdan söz edebiliriz.

 

Başarılı bir gayrimenkul danışmanı portresi çizmenizi istesek?

Gayrimenkul danışmanları için yüksek sezgi gücü önemli ama sadece sezgiye bağlı kalmadan akıl süzgecini de sürekli kullanabilmeli… İletişimi güçlü olmalı. Özellikle konuştuğu kişinin ne istediğini, ne aradığını iyi anlayabilmesi önemli. Aynı zamanda kendini sürekli eğitmesi, teknoloji ve pazarlama alanlarında donanımlı kılması da gerekiyor.

 

Profesyonellere bu işi sevmek ve başarmakla ilgili verdiğiniz bir numaralı tavsiyeniz?

Bence gayrimenkul danışmanlarının içselleştirmesi gereken çok önemli bir konu var; piyasa koşulları ve ekonominin başarılarını etkileyen en önemli etken olmadığı! Aslında başarıyı belirleyen, günlük olarak neleri yapıp yapmadığınız, yeteneklerinizi doğru biçimde ve doğru zamanda kullanıp kullanmadığınız…

 

Birikimlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gayrimenkule yatırım yapıyorum. Genelde Güney California’da yatırım yapıyorum. Yaşamaktan mutlu olduğum yerse Texas.

 

Kaç eviniz var? Nasıl bir evde yaşıyorsunuz? 

Benim 12 evim var. Genellikle Texas’taki evimizde kalıyoruz, ama memleketim olan San Diego’daki evimize de fırsat buldukça gidiyoruz.

 

Ev alırken hangi özeliklerine bakarsınız?

Kişisel tercihim manzara! İyi bir manzaraya sahip olması ev alma kararımı etkiliyor. Benim için ikinci önemli unsur da lokasyonu… Yapmayı, gitmeyi sevdiğim her şeye yakın bir konumu olmasına dikkat ediyorum.

 

Keller Williams için Türkiye gayrimenkul pazarı neden önemli? Türkiye’ye yatırım yapma kararınızı neler etkiledi?

Amerikan markalarının sevildiği ve başarılı olduğu ülkeler bizim için doğru pazar tercihleri oluyor. Türkiye’de son yıllarda özellikle gayrimenkul sektöründe yaşanan büyüme ve gelişim bizi çok etkiledi.

 

İstanbul’daki markalı projeleri nasıl buluyorsunuz? 

Yeni projeler gayrimenkul pazarını hareketli kılıyor. İstanbul’da gördüğüm bazı projeleri gerçekten çok beğendim. İstanbul eşsiz bir tarihe sahip. Yeniyle eskiyi birlikte harmanlayan projeler daha değerli olacaktır diye düşünüyorum.

 

Amerika’da gayrimenkul yatırımı yapan Türkler en çok nereleri seçiyor?

Üniversitelerin olduğu hemen her yer diyebiliriz. Ek olarak belli başlı birtakım destinasyonlar şunlar: Doğu yakasında New York, Boston, Miami; Batı yakasında Los Angeles, San Francisco ve Chicago. Son üç yılda Florida, Miami, Washington, Santa Barbara ve New York’ta ev alanların sayısı iki misli arttı. Çünkü finansman olanakları çok avantajlı…

 

Peki Türkiye’de yatırım yapan Amerikalılar? En çok hangi şehirleri seçiyor?

Amerikalıların yatırımında kazanç faktörü kadar Türkiye’ye gelerek yatırım yapan tanıdıkların tavsiyeleri de belirleyici oluyor. Ayrıca Amerikalılar tarihi binaların olduğu Beyoğlu, Galata gibi semtleri de tercih ediyor.


BENZER YAZILAR