Z kuşağına ev satışı için 5 yararlı bilgi

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkulde geleceğin trendleri konuşulurken, Z kuşağı “potansiyel alıcılar” olarak şimdiden emlak danışmanlarının yeni müşterileri olmaya aday.

Z kuşağı evini bugünden emlak sitelerinde aramaya başladı ve bu bir trende dönüşecek. Teknoloji konusunda doğuştan uzman oldukları için bir emlak ilanını incelediklerinde sadece fotoğraflarına ya da fiyatına bakmakla kalmayacak, evin bulunduğu bölgedeki emlak pazar bilgisine de hızlıca ulaşabilecekler.

Z kuşağının ilk isteği, onu anladığına emin olduğu bir emlak danışmanı ile çalışmak. Peki emlak danışmanları Z kuşağı hakkında neler bilmeli, yeni kuşağın temsilcileri için emlak alım-satımlarında nelere dikkat etmeli?

1) Onları anladığınızı hissettirin

Z kuşağının diğer ismi dijital yerliler. Dijital dünyanın içine doğdular ve teknoloji onlar için olmazsa olmaz. En fazla eğitim imkânına kavuşan kuşak olarak ezberci yaklaşımları yok. Görsel algıları çok açık. Gayrimenkulleri sadece fiyat olarak incelemeyip çok yönlü olarak araştırıyorlar.

Kuşağın bu karakteristik özellikleri, emlak danışmanlarına da bugün ve yakın gelecekte müşterilerine nasıl bir emlak pazarlama ve satış stratejisi izleyeceklerinin ipuçları veriyor.

2) Doğru kanalları seçi̇n, doğru mesajı oluşturun

Her biri eşsiz birer internet kullanıcısı. O halde onlarla bulundukları yerde, yani internette karşılaşmak için emlak sitesini düzenli ve verimli kullanın.

Gayrimenkul pazarlamasında sosyal medyayı ihmal etmemek, mesela YouTube kanallarına ağırlık vermek, emlak ilanlarını sadece fotoğraflamakla kalmayıp video-ilan konusunda daha aktif olmak, ilan fotoğraflarında ise görsel kaliteye özen göstermek bu ipuçlarının başında geliyor.

3) Sosyal medyada faydalı i̇çeriklerle karşılarına çıkın

Gayrimenkul sektörü, bu neslin zaten ziyaret ettiği platformlar için içerik oluşturmaya öncelik vermeli. YouTube’da emlak turları düzenlemek, bu büyüyen müşteriye ulaşmak için TikTok’ta ipuçları ve püf noktaları gibi… Aynı zamanda, emlak ofisleri resmi siteleri ve danışmanların kişisel web adresleri için sağlam bir SEO stratejisi geliştirmekte gecikmemesi gerekiyor.

4) Şeffaflık yoluyla güven oluşturun

Emlak danışmanlarının emlak sitesinde yayınlanan ilanında yazan her kelimeyi sorgulayacak ve gerçekliğini araştıracak bir kuşaktan söz ediyoruz. Bu da ilan açıklama bilgilerinin olabildiğince net ve doğru olması gerektiğini işaret ediyor.

5) Çevreci konutlara emlak portföyünüzde daha çok yer veri̇n

İnsana, tüm canlılara ve gezegenin geleceğine karşı son derece duyarlı olan Z kuşağı için tercih edecekleri konutun çevreci özelliklere sahip olması çok ama çok önemli. Z kuşağının yüzde 76’sının iklim değişikliği konusunda endişeli ve yüzde 73’ü sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödeme yapmaya hazır. Sürdürülebilir inşaat malzemeleri, enerji tasarruflu mimari veya güneş panelleri olsun, portföyünüzdeki tüm gayrimenkullerin “yeşil” özelliklerini emlak ilanlarınızda detaylı vurgulamaktan vazgeçmeyin.

 

Çevreci konutlar hakkında daha fazla bilgi için Zingat Blog’da size 2 özel makale bekliyor:

Çevre dostu konut satışı için 6 ipucu!

İklim krizi ile “çevreci konut” arayışı başladı

 


BENZER YAZILAR