Zamana meydan okuyan emlak klişeleri!

Yazıyı paylaş:

Her sektörde olduğu gibi emlak sektörünün de kendi klişeleri var. Ev satmak ya da almak isteyenlerden sıklıkla duyduğumuz klişeler, zamana da meydan okuyor. Sektör her gün gelişir ve değişirken, bu klişeler daima aynı kalıyor.

 

İşte emlak sektöründe sıklıkla duymaya alıştığımız klişeler…

“Gayrimenkul danışmanına ihtiyacım yok”

Bu cümle tam bir klişe! Oysa gayrimenkul danışmanı evinizin satış değerini belirler, sizin için profesyonel bir ilan hazırlar ve portföyünde evinize uygun olan müşterilerle sizi buluşturur. Ayrıca potansiyel müşterilerin randevularını düzenleme ve ev gezdirme gibi işleriyle uğraşır. Diğer yandan ev satın almak istiyorsanız sokak sokak ev aramaktan sizi kurtararak, beklentilerinize uygun evi kolayca bulmanızı sağlar.

Kısacası gayrimenkul danışmanıyla çalışmak her zaman kazandırır.

 

“Benim evimin fiyatı daha yüksek”

Emlak sektöründe en çok karşılaşılan klişelerden biri de “Evimin fiyatı daha yüksek olmalı…” Evini satmak isteyenler her zaman evinin en iyisi olduğunu ve evinin fiyatının olması gerektiğinden daha yüksek değerde olduğunu düşünür. Ancak gayrimenkul danışmanınız her zaman evinizin lokasyonu ve özelliklerine göre doğru fiyatı belirler. İsterseniz Zingat.com üzerinden de evinizin değerini hesaplayabilirsiniz.

 

“Bir iki hafta içinde satılır”

Evini satmak isteyenlerin en büyük beklentilerinden biri de evinin en kısa süre içerisinde satılması… Gayrimenkul danışmanı, evinizin mümkün olduğunca çabuk satılabilmesi için mücadele edecektir. Ancak ülkede yaşanan ekonomik ve politik dengeler, sektördeki sıkıntılar gibi birçok etken konut satışlarını etkiler. Bu sebeple evinizin doğru fiyata ve doğru kişiye satılmasını istiyorsanız zaman konusunda sabırlı olmanız gerekiyor.

“Tamirata ihtiyacı yok”

İkinci el ev satmak isteyenler mümkün olduğunca masraf yapmadan evini satmak ister. Ancak evinizi satarken empati kurarak potansiyel bir alıcı gibi düşünün. Evde tamirat gereken yerleri yaptırarak, evinizi daha iyi pazarlayabilir ve daha çabuk satılmasını sağlayabilirsiniz.

 

“Pazarlıkla yarı fiyatına satın alabiliriz”

Söz konusu bilgisayar ya da cep telefonu olduğunda farklı e-ticaret sitelerinden indirimleri takip ederek, yarı fiyatına ürün almanız mümkün. Ancak gayrimenkul sektörünün dinamikleri farklı…

Hayat boyunca yaşayacağınız evi satın alırken, fiyatının yarıya inmesini beklemeniz hayalden öteye geçmez. Her satışta “son fiyat” geçerli olsa da bu satış fiyatının yarısı olmuyor maalesef. Diğer yandan beğendiğiniz evi bir sene sonra yarı fiyatına satın alabileceğinizi düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Aksine o bölgede yeni yatırımlar varsa konutun fiyatı düşmez, artar. 

 


BENZER YAZILAR