Zeytinburnu’nda uygun fiyatlı kiralık daireler

Yazıyı paylaş:

İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan Zeytinburnu, şehrin prim değeri yükselen ilçeleri arasında geliyor. Zeytinburnu’nun prim değerinin artmasının başlıca nedenleri arasında; Marmaray, Avrasya Tüneli ve Türkiye’nin en büyük şehir parklarından biri olarak planlanan Çırpıcı Şehir Parkı geliyor. Atatürk Havalimanı’na 15-20 dakika mesafede yer alan Zeytinburnu, Marmaray, metro, metrobüs, deniz otobüsü gibi tüm toplu ulaşım olanaklarıyla dikkat çekiyor.

 

Zeytinburnu’nun avantajları neler?

E-5 karayolu ile TEM otoyoluna yakınlığı, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri ile adından söz ettiren Zeytinburnu’nda konut fiyatlarının daha da artması bekleniyor. Sahil bandında konumlanan ilçede kentsel dönüşüm, yatırım ve ulaşım-altyapı projeleri hızla devam ediyor. Son yılların değerlenen ilçelerinden Zeytinburnu’nda yeni projeler artıyor. Peki, Zeytinburnu kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Zeytinburnu ilçesinde kiralık daire arayanların bilmesi gerekenler…

 

Zeytinburnu kiralık daire fiyatları 1.331 TL’den başlıyor!

Farklı konut tiplerinin bulunduğu Zeytinburnu’nda hemen hemen her bütçeye uygun kiralık daire bulmak mümkün. Ayrıca üniversiteler yakın bir konumda bulunan Zeytinburnu’nda kiralık daire talebi artış gösteriyor. Zingat.com Bölge Raporu 2018 Ağustos verilerine göre, Zeytinburnu kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 1.331 TL, maksimum 2 bin 218 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.774 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi bir başka deyişle, amortisman süresi 18 yıl olarak hesaplanıyor.

 

Zeytinburnu’nun en kalabalık mahallesi Telsiz’de kiralık daire fiyatları ne kadar?

Şehrin prim değeri artan ilçesi Zeytinburnu’nda Telsiz, Sümer, Çırpıcı, Veliefendi, Nuripaşa, Seyitnizam, Beştelsiz, Merkezefendi, Yeşiltepe, Gökalp Yenidoğan, Maltepe ve Kazlıçeşme olmak üzere toplam 13 mahalle bulunuyor. Zeytinburnu’nun en kalabalık mahallesi Telsiz, en az nüfuslu mahallesi ise Kazlıçeşme. Peki, Zeytinburnu’nun en kalabalık mahallesi Telsiz’de kiralık daire fiyatları ne kadar? Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Telsiz Mahallesi’nde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı en düşük 1.172 TL, en yüksek 1.954 TL olarak değişiyor. Bölgede ortalama kira fiyatı 1.563 TL olarak belirtiliyor.

 

Zeytinburnu’nda kiralık daire ararken hangi maddelere dikkat edilmeli?

  1. Araştırın
  2. Bütçenizi belirleyin
  3. Lokasyona dikkat edin
  4. Kiralayacağınız evi yakından inceleyin

 

Kira sözleşmesi yaparken dikkat edilmesi gerekenler:

Ev kiralarken olmazsa olmazlardan biri de hiç şüphesiz ki kira sözleşmesi. İlerde sıkıntı yaşamamak için kira sözleşmesi yapmalı ve kira sözleşmesinin maddelerine dikkat etmelisiniz. Kira sözleşmesi hem kiracıyı hem de ev sahibini korur. Kira sözleşmesi hazırlarken; kira tutarı, yıllık kira artış oranı, depozito, masraflar, apartman aidatı, evi teslim alma-teslime etme şekilleri, ödeme zamanı ve evin teslim koşulları gibi maddelerin sözleşmede yer almasına dikkat etmelisiniz.

 

 


BENZER YAZILAR