Zingat en çok konut ve arsa aranan il ve ilçeleri açıkladı

Yazıyı paylaş:

Zingat.com, 2020 yılının ilk yarısında en çok satılık/kiralık konut ve arsa aranan 5 il ve ilçeyi açıkladı. Zingat’ın raporuna göre ev satın almak isteyenlerin ilk tercihi İstanbul, en çok satılık konut aranan ilçe Bodrum oldu. Satılık arsa arayışında ise Türkiye genelinde İstanbul ve Çatalca öne çıktı.

2020’de en çok bu bölgelerde ev ve arsa aradık

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, 2020 yılının ilk 6 ayında en çok satılık, kiralık ve günlük kiralık konut aranan bölgelerin yanı sıra satılık arsa talebinin öne çıktığı 5 il ve ilçeyi de açıkladı.

 

Satılık daire en çok bu 5 ilde arandı

Zingat.com verilerine göre platform ziyaretçilerinin 2020 yılının Ocak ayından Haziran ayı sonuna kadar en fazla satılık konut araması yaptığı ilk 5 il İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa oldu.

Platformun paylaştığı 2020 yılı Haziran ayı verilerine göre, Türkiye’de en çok satılık daire aranan İstanbul’da ortalama 100 metrekarelik bir dairenin fiyat aralığı 326 bin 538 TL ile 544 bin 230 TL arasında değişiyor. İstanbul’da şehir genelinde konut metrekare fiyatı ise 4 bin 354 TL. 100 metrekarelik satılık dairelerin ortalama metrekare fiyatları İzmir’de 3 bin 474 TL, Ankara’da 2 bin 86 TL, Antalya’da 2 bin 640 TL ve Bursa’da ise 2 bin 306 TL değerine sahip.

 

En çok satılık daire aranan ilçeler: Bodrum, Kuşadası ve Çankaya

Konut sahibi olmak isteyenlerin yılın ilk yarısında en çok arama yaptığı bölgeler Bodrum, Kuşadası, Çankaya, Pendik ve Didim olurken; sahil şeridi ilçelerin ilk 5 arasında yer alması dikkat çekti.

Zingat Bölge Raporu 2020 Haziran ayı verilerine göre Bodrum’da 100 metrekarelik konutların ortalama metrekare fiyatı 6 bin 615 TL olurken bu değer Kuşadası’nda 2 bin 888 TL, Çankaya’da 2 bin 847 TL, Pendik’te 3 bin 256 TL ve Didim’de ise 2 bin 997 TL.

 

Satılık arsa arayanların tercihi İstanbul ve Çatalca

Yılın ilk 6 ayında Zingat.com üzerinden en fazla satılık arsa araması yapılan ilk 5 şehir sırasıyla İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve Balıkesir; ilk 5 ilçe ise Çatalca, Fethiye, Bodrum, Didim, Şile oldu.

 

 

Yılın ilk yarısında kiralık ve günlük kiralık ev araması yapılan bölgeler

Kiralık ev arayışı olanlar ise bu yılın ilk altı ayında en çok İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla’da konut aradı. Kiralık daire aranan ilk beş ilçe ise Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece, Bağcılar ve Çankaya olarak sıralandı.

Zingat.com platformunda günlük kiralık kategorisinde ise en sık arama yapılan şehirler İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya oldu.


BENZER YAZILAR