İstanbul Bakırköy Kiralık Dükkan / Mağaza
(4 sonuç bulundu.)-
SELENİUM RETRO PROJESİNDE KİRALIK DÜKKANAtaköy 7-8-9-10. Kısım, Bakırköy1+0 240 m²
-
SELENİUM RETRO PROJESİNDE KİRALIK DÜKKANAtaköy 7-8-9-10. Kısım, Bakırköy1+0 920 m²
-
ŞEBNEM ÖZGÜL'DEN Emlak Konut Florya Evlerinde Kiralık DükkanŞenlikköy, Bakırköy1+0 45 m²
-
Bakırköy Merkez Sinanoğlu Pasajı DükkanZeytinlik, Bakırköy1+0 54 m²
Bankaların konut kredisi seçeneklerini karşılaştırın ve en uygun konut kredisini hemen bulun!
Bakırköy kiralık mağaza bulmak için neler yapmalı
Kendi işini yapanlar için önemli olan bir konu da iş yerleridir. Seçecekleri kiralık iş yerleri hem iyi bir konumda olmalı hem de kazancını arttıracak nitelikte olmalıdır. Bu yüzden Zingat.com sitesinden bakacağınız Bakırköy kiralık mağaza ilanlarında size getirisi yüksek yerlerden seçim yapmalısınız. Hem tercih edilirliğinizi arttıracak hem de maddi anlamda da kazanç sağlayacak kiralık mağaza aramalısınız. İş merkezlerinin, kalabalığın yoğun olduğu bölgelerden kiralık mağaza seçimi doğru bir tercih olacaktır. İnsanlar işlerine gelip giderken bile mağazanıza uğrayarak, size fayda sağlayabilir. Bu yüzden seçeceğiniz konum Bakırköy kiralık mağaza için çok önemlidir. İnsanlar için yol üstünde olan, kolay ulaşılabilen mağazalar daha çok tercih edilir. Konum dışında kiralayacağınız mağazada birçok konuya dikkat etmelisiniz. Bakırköy kiralık mağaza ararken şunlara dikkat ederek seçim yapabilirsiniz.
- Kiralamak istediğiniz mağazanın kullanım amacınıza uygun olduğuna emin olmalısınız. Bu yapacağınız iş ile ilgili ruhsat alabilmeniz adına da önemli bir konu. İşyerinizin işinizi yapabilmenize uygun olması gerekir. Bir market ile bir restoranın gerektirdiği mağaza özellikleri farklıdır. Bu yüzden kiralayacağınız yer işinizin gereksinimlerini karşılamalı.
- Bakırköy kiralık mağaza ararken cephesi geniş olan yerleri tercih etmelisiniz. Cephe genişliği olan mağaza sahibine geniş vitrinleri sayesinde ücretsiz reklam yapma fırsatı sunar. Ayrıca bir mağazanın kendini göstermesi, içindeki ürünler hakkında bilgi verebilmesi için bir gösterişli bir vitrininin olması gerekir. Cephesi geniş olan kiralık mağazada geniş bir vitrine sahip olursunuz.
- Kiralayacağınız mağazanın büyüklüğüne karar verirken işinizin gereklerini göz önünde bulundurmalısınız. Bir kıyafet mağazası için ürünlerinizi sergileyeceğiniz alan ve personel odası yeterliyken bir restoran için ayrıca depo, kiler, mutfak olması gerekir. Bu yüzden seçeceğiniz kiralık mağazanın ihtiyaçlarınıza uygun büyüklükte olması gerekir.
- Seçilecek Bakırköy kiralık mağaza konumunu doğru seçmelisiniz. Kiralık mağaza cadde üstünde veya insan trafiğinin yoğun olduğu bir yer de olmalı. İnsanların rahat ulaşım sağlayabileceği ve herkesin görebileceği konumda olması iyi bir kazanç sağlamasına yardımcı olacaktır. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerden kiralık mağaza bulmanız daha avantajlı olacaktır.
- Kiralık mağaza ararken, tutmak istediğiniz yerin ödenmemiş faturalarının olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde mağdur olabilir ve olumsuz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Kiralık mağaza için illaki düzenleme yaparak masraf yapacaksınız ama kiralayacağınız yerin bakım, onarım gibi can sıkacak masraflarının olmamasına dikkat etmelisiniz. Kiralayacağınız yerin bakımlı bir yer olmasına, tesisatlarının sağlam olmasına dikkat etmelisiniz.
- Kiralamak istediğiniz mağaza yeni ise deprem yönetmeliğine uygunluğunu, yıllanmış ise depreme dayanıklı olup olmadığını araştırmalısınız. Can güvenliğinizi tehlikeye atacak yapılardan uzak durmalısınız.
- Bakırköy kiralık mağazayı seçmeye çalışırken aylık ödenmesi gereken aidat giderleri gibi yan giderlerinin olup olmadığını araştırmalısınız. Seçim kararlarınızı etkileyecek bir nitelik olarak karşınıza çıkacaktır.
- Araştırdığınız kiralık mağazayı bulduğunuzda mutlaka mağaza sahibi ile kira mukavele yapmalısınız. Muhatap olduğunuz kişi ya da kişilerin gerçek mülk sahibi veya yasal vekilleri olduklarından olmalısınız.
- Hazırlanacak kira kontratının noter onaylı olması gerekir. Bu sözleşmeye kiralık mağaza için ödediğiniz kapora, güvence bedeli gibi giderler varsa mutlaka tutarları ile birlikte yazdırmalısınız.
- Kiralayacağınız mağazanın yıllık kira artışlarını baştan belirleyip net miktarlarla sözleşmeye ekletmelisiniz. Enflasyon oranında gibi yuvarlama rakamlar yerine net rakamlar daha çok fayda sağlayacaktır.
- Kiralık mağazanın kira ücretini öderken ödemelerinizi elden yapmamalısınız. Kira bedellerini yasanın da söylediği gibi bankalar aracılığıyla mağaza sahibine ödemelisiniz.