Çin’in en garip binaları!

Yazıyı paylaş:

Büyüyen ekonomisiyle son zamanların dikkat çeken ülkelerinden olan ve farklı gelenekleriyle sık sık haberlere konu olan Çin, bu sefer de ilginç mimari tasarımlarıyla şaşırtıyor! İşte fotoğraflara bakanları “Modern mi? Tuhaf mı?” diye düşündürten Çin’in en garip binaları…

 


  • Cep Telefonu Binası

Bu yapıya baktığınızda dev bir binaya cep telefonu reklamı için giydirme yapıldığını düşünebilirsiniz. Ancak durum öyle değil… Bu bina devasa bir cep telefonu şeklinde tasarlanmış ve ön cephesi de telefon ekranı şeklinde. 11 katlı bu yapıda pencereler küçük kümeler şeklinde kullanılmış.

 


  • Tianzi Otel 

Çin’in bereket tanrıları Fu, Lu ve Shou şeklinde tasarlanan bu otel, Çin mimarisinin en tuhaf eserlerinden biri. 2001 yılında tamamlanan 10 katlı binada bereket tanrılarından Shou’nun sol elindeki şeftali otelin süiti ve iki delik de pencereleri…

 

  • Sheraton Hotel 

Öyle bir bina düşünün ki, boydan boya altınla kaplansın! Çin’in Xiamen şehrinde yer alan bu dış cephesi altın kaplama olan otel, kimine göre Çin’deki abartılı yaşam tarzının da bir göstergesi.

 

  • Louis Vuitton

Dünyanın en lüks markalarından biri olan Louis Vuitton’un amiral gemisi olan mağaza, Çin’de dev bir çizme şeklinde yükseliyor. Kimine göre “modern” kimine göre ise “garip” mimarinin bir ürünü olan bu bina 24 katlı. Binayı tasarlayan ise Japon mimarlık şirketi Leigh & Orang.

 

  • The Fang Yuan Binası

Koca bir silindiri yaşam alanı olarak düşünen büyük bir hayal gücüyle karşı karşıyayız! Tayvanlı mimar C.Y. Lee’nin yaptığı bu merkezi kare kendisi daire olan 25 katlı yapı ilk bakışta bir baş döndürmüyor değil!

 

  • CCTV Merkezi 

Çin devlet televizyonu CCTV’nin binası Hollandalı mimarlık firması OMA tarafından tasarlandı. 54 katlı bina iki L harfinin birleşmesinden oluşmuş gibi.

 

  • Guangzhou Borsa Binası

Hongda Xingye Grubu ile Guangdong Plastic Borsası’nın merkez binası olan bu yapı 138 metre uzunluğunda ve 33 katlı. Binanın İtalyan mimarı Joseph di Pasquale, binanın tasarımında feng shui’den etkilendiği ve binanın antik Çin parasını andırdığını söylüyor.


BENZER YAZILAR