Emlak kiralama sayısını artırmak için 4 taktik

Yazıyı paylaş:

Emlak dünyasında her sezon ev kiralamaları farklı dinamikler sayesinde hareketliliğini kaybetmiyor. Yaz mevsiminde yazlık daire, yazlık ev kiralamaları öne çıkarken; yaz sonunda okula yakın daireler için öğrenciler ve tayin dönemlerinde çalışanların kiralık arayışları birbirini izliyor. Dükkân, ofis gibi kiralamalar için ise müşteriler tüm yıl boyunca gayrimenkul danışmanlarıyla iletişim halinde oluyor.

Gayrimenkul danışmanları için ise ister apartman dairesi, ister villa, ister iş yeri olsun kiralık emlak ilanlarında dikkat etmesi gereken birtakım püf noktalar bulunuyor. Eksiksiz ve kaliteli kiralık emlak ilanları alıcıların daha çok ilgisini çektiği için, kiralama oranları artış gösterebiliyor.

Açıklayıcı kiralık gayrimenkul ilanında verilen detaylı bilgiler sayesinde, olası müşterinizin aklındaki soruların neredeyse tamamını yanıtlamış olursunuz. Peki kiralık emlak ilanı nasıl olmalı? İşte gayrimenkul danışmanları için kiralık emlak ilanlarında mutlaka olması gereken 4 önemli nokta…

1. Detaylı bilgi

• Kiralık ilanının özgün olması ilk adım; ilanın öne çıkan özellikleriyle vurucu bir başlığının olmasına özen gösterilmeli.
• Kiralık emlak ilanında belirsiz tanımlardan kaçınmak gerekiyor. Net ve doğru bilgileri ilan açıklamasına yazmalısınız: Oda metrekareleri, banyo, balkon sayısı, depolama alanları vs.
• Gayrimenkul ile ilgili detaylı bilgi verdikten sonra bulunduğu bölgenin özellikleri kiralık ev arayanlar için aydınlatıcı olacaktır. Konutun toplu taşıma araçlarına olan mesafesi, hastane, alışveriş merkezleri ve okul gibi ihtiyaç noktalarına yakınlığı belirtilmeli.
• “Ev müstakil mi?”, “Bekara mı yoksa aileye mi daha uygun?”, “Kaç yıllık binada yer alıyor?”, “Odaları güneş alıyor mu?”, “Yakınında okul var mı?”, “Ana yollara yakın mı?” gibi potansiyel alıcıların sorularına cevap veren özgün bir metin hazırlamalısınız.

2. Olanaklar

• Kiralık gayrimenkullerin belirli demirbaş eşyaları bulunur. Aspiratör, kombi gibi. Ancak ev sahibine ait olan eşyaların sayısı özellikle yeni binalarda arttı. Temel ihtiyaçların dışında, kiracıların aradığı özellikler varsa mutlaka belirtilmeli. Örneğin; beyaz eşya, klima, ekstra depolama alanı gibi.
• Kiralık konutun ortak kullanım alanları listeye dâhil edilmeli. Ortak yüzme havuzu, spor salonları, bahçe, depo alanı gibi olanaklar kiralık ev arayanların dikkatini çekecektir.
• Evcil hayvanları olan müşterileriniz için de böyle bir imkân söz konusuyla mutlaka açıklama bilgisinde yer vermeyi unutmayın.

3. Tüm maliyetler

• Ev kiralayacak kişilere yapacakları harcamaları belirtmek, karar vermelerini hızlandıracaktır. Kiralık konut ilanında aylık kira bedelinin dışında depozito, aidat gibi kalemlerin belirtilmesi; kiracının daha iyi bütçe planı yapmasını sağlayacak ve kiralayacağı konutu seçme süreci hızlanacaktır.

4. Kaliteli fotoğraflar

• Emlak ilanlarında kaliteli fotoğraflar ilanın tıklanma sayısını artırıyor. Tabii ışığı doğru kullanmak, odaları doğru açıdan göstermek, binanın dış görünümünü en iyi şekilde yansıtmak için emek harcamak önemli.
• Bir de ilan fotoğraflarında asla yapmamak gerekenler vardır: Odanın fotoğrafı yerine zeminini görüntülemek, flu fotoğraflar kullanmak, dairenin akşam çekilmiş karanlık fotoğraflarını ilanda kullanmak gibi… Oysa amacınız, ilanınızı inceleyen kişilere “Daha fazlasını görmek istiyorum!” dedirtmek olmalı.

 

 


BENZER YAZILAR