Gayrimenkul danışmanlarına başarıyı getiren 7 özellik

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe gayrimenkul danışmanlarının başarısının birçok kriteri vardır. Başarı; çok sayıda müşteriye sahip olmak mı? Çok fazla ilan girmek mi? Yoksa tüm bunları satışa dönüştürebilmek mi? Başarılı gayrimenkul danışmanı ile diğerleri arasındaki en önemli fark iyi alışkanlıkları bilinçli bir şekilde belirleyerek bunların sürekliliğini sağlamasıdır. İşinde başarılı olan gayrimenkul danışmanları, yapıp yapmayacakları işleri değerlendirmek için daha az zaman ayırarak, yapmaları gereken işler konusunda güvenle ilerler. Değişim ve onunla birlikte gelen büyümeyi kucaklayarak dönüşümsel bir parspektifle çalışır. Başarısızlığı, başarıya ulaşacakları yolda bir usta gibi kabul ederek gelişimleri için kullanırlar. İşte emlak sektöründe başarıyı getiren davranış şekilleri…

1. Değişimi kucaklamak
Başarıyı hedefleyen bir gayrimenkul danışmanı her zaman değişimi kucaklar ve ona ayak uydurur. Yaptığı işte değişimden kaçan ve kurulu düzenine devam etme niyetinde olanlar için başarısızlık kaçınılmazdır.

2. Sürekli öğrenmek

İş yaşamını uzun bir yol olarak düşünen ve bu yol boyunca farklı deneyimlere açık olanlar kariyerlerinde de bunun karşılığını alıyor. Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de her geçen gün yeniliklerle karşılaşmak mümkün.

3. Zamanı ve öncelikleri yönetmek
İşini iyi yapan gayrimenkul danışmanları zamanını ve önceliklerini yönetme konusunda başarılıdır. Sürekli zaman eksikliğinden şikayet edenler ise bunu yapamayan ve kendini geliştiremeyenlerdir.
4. Başarısızlığı bir büyüme aracı olan görmek
Başarısız olmak, her şeyin sonu değildir. Aksine başarısızlıklar büyümenin de bir aracıdır. Her başarısızlıktan mutlaka yeni deneyimler ve dersler çıkar. Bir sonraki iş için hata yapma olasılığı azalır. Başarısızlık; cesaretin de bir göstergesidir.

5. Hedeflerine ulaşmak için amaç ve etkinlerini belirlemek
Başarılı gayrimenkul danışmanlarının en önemli özelliklerinden biri de hedeflerine ulaşmak için amaç ve etkinliklerini planlamaları ve hayata geçirmelidir. Problemlerini geçici olarak çözmek yerine, temelinde yatan sorunları bulur ve kesin çözümler üretirler.

6. Her şeyi mükemmel hâle getirme ihtiyacından kaçınmak

Her şeyin mükemmel hâle mi getirmek istiyorsunuz? O zaman derin bir nefes alın ve yavaşça bu davranışınızdan vazgeçin. Çünkü her şeyi mükemmel hâle getirmek isteyenler, hata yapmaktan ve yeni şeyler öğrenmekten her zaman kaçınırlar.

7. Başkalarının başarısını motivasyon olarak kullanmak
Diğer meslektaşlarının başarısını motivasyon olarak kullanan gayrimenkul danışmanları, işlerini başarılı bir şekilde sürdürebilirler.

 

 

 


BENZER YAZILAR