İpotekli ev nasıl satılır?

Yazıyı paylaş:

Bankalar, ev satın almak isteyenlere farklı kredi seçenekleri sunuyor. Ancak bankalar bu kredi karşılığında alınan eve ipotek de koyuyor. Böylece, ödemelerde aksi bir durum yaşanması durumunda banka kendini garanti altına almış oluyor.  

 

Konut kredi borcunu devredebilirsiniz

Ancak bazen konut krediniz bitmeden evi satışa çıkarmak zorunda kalabilirsiniz. Böyle bir durumda akla ilk gelen “İpotekli ev nasıl satılır?” sorusu oluyor. İşte ipotekli evi satmanın kolay yolları…

• Öncelikle evi hemen satışa çıkartın. Mümkünse ilk etapta etrafınızda tanıdık kişilerle bu işi çözmeye çalışın.

• Evi satın alacak kişi evin ücretini peşin olarak vererek satın almak isteyebilir. Bu durumda yeni ev sahibi, bankaya gidip kalan borcu kapatarak evin ipoteğini kaldırır ve evi üzerine alır. Böylece evin yeni alıcısı, ev üzerindeki tüm yasal haklara sahip olur.

• Eğer evi satın alacak konut kredisi çekecekse, bankaya alıcıyla birlikte giderek durumu anlattığınızda evin kalan borcu evi satın alan kişinin üzerine devredilir. Böylece hem siz evi satmış olursunuz hem de alıcı taraf taksitle ev sahibi olma planını devam ettirmiş olur. Evin üzerindeki ipotek, yeni alıcının borcu bitene kadar devam eder.

• Bu işlemleri yaparken tapu müdürlüğüne de uğramanız gerekir. Tapu müdürlüğü tarafından konulan ipoteği kabul etmezseniz tapu sicilinde isminizi kaydettiremezsiniz. İpotek konusu dışında tapuda bir aksilik çıkmaması durumunda, bankaya alıcıyla birlikte giderek, gerekli işlemleri halledebilir ve evin satışını gerçekleştirebilirsiniz.

 


BENZER YAZILAR