Kentsel dönüşümde kira yardımından mahrum kalmayın!

Yazıyı paylaş:

Kentsel dönüşüm çerçevesinde yenileme kararı alınan binalardaki hak sahipleri, işlemleri tamamlanmadan ikametgâh değişikliği yaptığında kira yardımı alamayabiliyor. Peki kira yardımından mahrum kalmak istemeyen hak sahipleri neler yapmalı?

Önce risk raporu sonra ikametgâh

Kira yardımından faydalanmak isteyenler için AA muhabirine açıklamada bulunan Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak hak sahiplerini uyardı.

Adım adım riskli bina tespiti!

Kentsel dönüşüm riskli bina raporu alınmadan hak sahiplerinin adres değişikliği yapmamalarının altını çizen Hatice Kolçak, evini kentsel dönüşüm kapsamında yenilemek isteyen kat maliklerinin aralarında sözlü olarak anlaştıktan sonra, “Nasılsa bina yıkılacak, evsiz kalabilirim” telaşıyla kiralık ev arayışına girdiğini aktardı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

TÜSODER Genel Başkan Yardımcısı ve Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, “Ancak bu işlem binaya risk raporu almadan önce yapıldığında devletin kira yardımından faydalanamıyorlar. Çünkü risk raporu ile beraber kira yardımı için istenen belgeler arasında ikametgâh da bulunuyor. Tüketiciler mağduriyet yaşanmaması için ev kiralasalar dahi işlemleri bitirmeden ikametgâhını taşımamalı.” uyarısında bulundu.  


BENZER YAZILAR