Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği ne kadar arttı?

Yazıyı paylaş:

Devletin kentsel dönüşüm kredi desteği ile ilgili artışa gidildi. Resmi Gazete’de  27 Ocak 2016’da yayınlanan yeni kararla bankaların sağladığı faiz desteğinde nasıl bir değişiklik oldu? Peki kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır? 

 

Hak sahiplerini yeni dönemde neler bekliyor?

Bugün yürürlüğe giren karara göre;

  • Hak sahipleri yapım, güçlendirme ve edinme kredilerinden herhangi birini hesaptan ya da bankadan aynı anda kullanamıyor olacak.
  • Banka tarafından sağlanan 100 bin TL faiz desteği limiti 125 bin TL’ye çıkarıldı.
  • Birden fazla bağımsız bölümü bulunan hak sahipleri için kredi tutarı 625 bin TL’ye çıkarıldı. Bu rakam karar öncesinde 500 bin TL olarak kullanılabiliyordu.

 

Bakanlıkla faiz desteğine ilişkin protokol imzalayan bankalar

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çerçevesinde bankalardan kullanılacak kredi faiz desteğiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hak sahiplerince bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğine ilişkin Bakanlıkla protokol imzalayan bankaların listesi yayınlandı.

Listede Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Denizbank, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası, Şekerbank, Al Baraka, ING Bank, A Bank, Akbank, Halkbank, Türkiye Finans Bankası, Bank Asya, TEB, Kuveyttürk, T.C. Ziraat Bankası ve Finansbank yer aldı. Bakanlığın sitesinde protokol imzalayacak diğer bankaların isimlerinin imza aşamasından sonra duyurulacağı bilgisine de yer verildi.

 


BENZER YAZILAR