Üsküdar’da kentsel dönüşüm başlıyor!

Yazıyı paylaş:

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde kentsel dönüşümün başlaması için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nden onay kararı çıktı. Üsküdar’daki kentsel dönüşüm faaliyetleri 16 mahalleyi kapsayacak. Söz konusu 16 mahalle, nüfus olarak Üsküdar’da yaşayanların yarısını yakından ilgilendiriyor. Peki, kentsel dönüşümle ilgili hak sahiplerini hangi süreçler bekliyor? 

Üsküdar nüfusunun yarısını ilgilendiren karar

İBB, “Üsküdar İlçesi, 1/5000 Ölçekli Geri Görünüm ve Etkilenme Bölgeleri Koruma Amaçlı Revizyon Nazım İmar Planı İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu”nu Mart 2016’da onayladı. Kararla ilgili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen şu açıklamada bulundu:

“Bölgede yaklaşık 270 bin kişi yaşıyor ve bu vatandaşlarımızı ilgilendiren bir Meclis kararı alınmış oldu. 1/5000’lik planlar geçmiş oldu. Nisan ayında da inşallah ilçe belediye meclisinde 1/1000’lik planları yapacağız. Bu meclis kararı 2960 Sayılı Boğaz Kanunu’ndaki haklara göre vatandaşa yeni imar haklarının verilmesinin önünü açıyor. Bölgenin ne yazık ki tamamı kaçak yapılarla dolu. Mecliste geçen karar kentsel dönüşümün de önünü açıyor.”


BENZER YAZILAR