Emlak danışmanları aralık ayını nasıl fırsata çevirebilir?

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul danışmanları tüm yıl boyunca müşterilerine en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor. Tüm yıl boyunca müşterilerinin beklentilerini karşılayan ve zamana karşı yarışan danışmanların kazançları da daha fazla oluyor. Peki gayrimenkul danışmanları çok kıymetli olan yılın son ayını nasıl değerlendirmeli?

 

Daha kazançlı bir aralık ayı için 4 taktik

1) Motive olun

Motivasyon, kişinin bir hedefe doğru ilerlemesini sağlayan içsel bir süreç ve elbette iş yaşamında başarının anahtarlarından biri. Profesyonel gayrimenkul danışmanları, karşılayabilecekleri olumsuz durumlar karşısında bile motivasyonunu yüksek tutabilir. Çünkü emlak sektöründe yüksek motivasyon ve alıcı ya da satıcılarla pozitif iletişim kurmak işin ilk kurallarından biri.

2) Müşteri portföyünüzü gözden geçirin

Yıl boyunca farklı kişilerle iletişim halinde oldunuz. Aralık ayında kartvizitliğiniz, telefon rehberiniz ve mail gruplarınızı güncellemek harika bir fikir. Tüm kişileri gözden geçirmeli ve tekrar bağlantı kurabileceğiniz, potansiyel müşteri olarak görebileceğiniz kişilere ait olanları kaydedebilirsiniz.

Yoğun sezonda vakit ayıramadığınız potansiyel müşterilerinizi tespit etmenin ve onlarla yeniden iletişim kurmanın tam zamanı! Özellikle müşterilerinizi portföyünüzdeki fırsatlarla ilgili bilgilendirebilir, gayrimenkul ihtiyaçlarını öğrenebilirsiniz.

Aynı zamanda özgeçmişinizi güncelleyebilir, LinkedIn bağlantılarınızı eleyebilirsiniz. Profesyonel yaşamınızla ilgili platformlarda bağlanmanız gerekenler, sadece potansiyel olarak size iş gönderebilecek kişilerdir.

 

3) 2020 yılını gözden geçirin

Beklenmedik şeylerle dolu 2020’yi geride bırakmaya hazırlanırken, yıl sonu değerlendirmesi yapmaya hazır mısınız? Tüm yıl belirlediğiniz hedeflerde ne durumdasınız? Aralık ayı bir yıl sonu değerlendirmesi için fırsattır. Kullandığınız her yöntemin ne kadar başarılı olduğunu ölçtüğünüzde başarıya daha çok yaklaşacağınızdan şüpheniz olmasın.

Örneğin; kurumsal sosyal medya hesabınızda her gün 5 ilan paylaşmanın getirisi ne oldu? Hesabınızda yayınladığınız satılık ev videoları istediğiniz etkiyi yarattı mı? Eğer bu paylaşımlar takipçi sayınızı artırmadıysa ya da geri dönüş alamadıysanız; yayınladığınız ilan sayısını azaltabilir ve daha dikkat çekici içerikler paylaşabilirsiniz. Bunun gibi örnekleri markanızı güçlendirmek, satışlarınızı artırmak için yaptığınız her işte ölçebilirsiniz.

Etkisiz bulduğunuz yöntemleri belirleyin, böylelikle farkında olmadan enerjinizi ve maddi kaynaklarınızı harcamamak için önlem almış olursunuz.

Küçük bir hatırlatma: Pandemi süreci emlakta da teknolojiye yatırım yapmanın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Uzaktan görüntülü ev ziyareti yapmak isteyen müşterilerin sayısı bu yıl da artmaya devam edecek gibi görünüyor. Zingat.com  ilanlarında daha fazla Foto-Video özelliği veya ZingatPRO kullanmaya ne dersiniz?

 

4) Yeni yıl hedeflerine hazır olun

Yıl sonunda, birçok gayrimenkul danışmanı 2021 için iş planlamasına odaklanıyor. Yeni bir yıl için hedefleri belirlemek ve iş planı yapmak elbette önemli. Ancak gayrimenkul piyasası da tıpkı diğer sektörler gibi ülke ve dünyadaki ekonomik, siyasi gelişmelerden etkilenir.

2021 yılı genelinde planlarınızı yaparken, yıllık ciro hedefiniz, harcamalarınız gibi kalemleri belirleyebilirsiniz. Sonrasında üç aylık detaylı planlarla hareket etmek sizi daha çok motive edecektir. Aynı zamanda değişen şartlarda mesleki yaratıcılığınızı göstermek için size fırsat sunacaktır. Üç aylık planlarla bir yıllık hedefinize daha çok yaklaşabilir, yeni hedeflerle planlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Gayrimenkul işinde büyümek için gereken sermayeyi güvenceye almak kritik bir konu. Elbette reklam, kişisel web sitesi ve blog gibi kişisel pazarlama giderleriniz olacaktır. Ofis, toplantılar, müşteri yemekleri, gayrimenkul görüntüleme randevuları gibi rutinlerinizle birlikte yemek, yol gibi masrafları da hesaba katmayı unutmayın. Tabii bu listede beklenmeyen işletme giderleri için de bir miktar ayırmayı ihmal etmeyin.

 


BENZER YAZILAR