En çok kiralık yazlık ev Kuşadası’nda arandı

Yazıyı paylaş:

Zingat.com yılın ilk yarısında en çok kiralık yazlık ev aranan bölgeleri açıkladı. Aydın’ın Kuşadası ilçesi ilk sırada yer alırken, Kuşadası’nı Didim, Bodrum, Çeşme ve Alanya izledi.

Pandeminin etkisiyle yaz-kış talep görmeye başlayan yazlık evler, artık dört mevsime yayılan pazarıyla yılın emlak trendleri arasında yer alıyor. Emlak sitelerinin arama kategorilerinde de “kiralık yazlık ev” talebi öne çıkıyor. Zingat.com, bu yıl yükselişe geçen yazlık konutlarda, en çok kiralık yazlık ev talebi gören bölgeleri açıkladı.

Zingat ziyaretçilerinin 2021’in Ocak-Haziran aylarını kapsayan dönemde gerçekleştirdikleri kiralık yazlık ev arayışında öne çıkan beş bölgenin dördü Eğe sahillerinden olurken, sıralamaya Akdeniz’den sadece Alanya girebildi.

 

Yazlık ev kiralayanların 5 gözde ilçesi belli oldu

“Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat’ın verilerine göre 2021 yılında yazlık ev kiralamak isteyenler en çok sırasıyla Aydın’ın Kuşadası ve Didim, Muğla’nın Bodrum, İzmir’in Çeşme ve Antalya’nın Alanya ilçelerine talep gösterdi.

 

Yazlık evlere talep artışı fiyatlara da yansıdı

Zingat Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, açıklanan verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Didim ve Alanya geçen sene olduğu gibi en gözde tatil beldeleri oldu. Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında sokağa çıkma yasakları ve hafta sonu kısıtlamalarında dört duvar arasına sıkışmamak isteyen vatandaşlarımız, yazlıkların ve villa gibi müstakil yaşam alanlarının çoğunlukta olduğu beldelere yoğun ilgi gösterdi. Böylelikle aslında Çanakkale’den Mersin’e kadarki tüm sahil şeridi sezonu önceki yıllara göre çok erken açtı.” dedi.

Otel müşterilerinin de büyük oranda kiralık yazlık ve evlere yönelmesi sonucu kiralık talebinin geçtiğimiz seneye göre ciddi artışlar gösterdiğine dikkat çeken Zingat Satış Direktörü Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Bu talep artışı fiyatlara da yansıdı. Metrekare başına konut kira değerleri Mayıs ayında, 2020 yılının aynı dönemine göre Alanya’da %50 Çeşme’de %44 artış gösterirken, Didim’de %36, Bodrum’da %34 ve Kuşadası’nda %26 oranında nominal artış gösterdi. Öte yandan, Mayıs ayında metrekare başına konut satış fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre Alanya, Bodrum, Kuşadası ve Didim’de yaklaşık %50 artış yaşanırken, Çeşme ise artış oranı %42 seviyesini buldu. Yüzde yüz mesafeli çalışmaya geçen şirketlerin her geçen gün artması kıyı şeridinde bulunan gözde tatil beldelerinde sezon kapanışını uzatacak gibi görünüyor. Büyük şehirlerden tatil beldelerine yerleşen vatandaşlarımızın sayısındaki artışın devam etmesini bekleyebiliriz.”


BENZER YAZILAR