Gayrimenkul okuryazarlığı çocuk yaşta başlar!

Yazıyı paylaş:

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı desteği, Doğuş Grubu işbirliği ve Para Durumu’nun katkılarıyla yürütülen 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı bu kez rotasını Haliç İlkokulu’na çevirdi. Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan ve Reidin.com Genel Müdürü Mete Varas projeye destek için Haliç İlkokulu 4-F sınıfına konuk oldu. 

 

3 yılda 246 bin öğrenciye ulaşıldı

Üç yıldır 31 ilde yaklaşık 246 bin öğrenciye ulaşan 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Programı; ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin harçlıklarını yönetebilmeleri için bilinç oluşturarak, paranın amaç değil araç olduğunu öğretmeyi amaçlıyor. Haliç İlkokulu 4 F sınıfındaki 3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı kapsamında projeksiyon gösterisi ve kitapçıklarla öğrencilere harçlıklarını yönetmenin ve tasarrufun önemi anlatıldı. Ders sonunda öğrenciler Ahmet Kayhan ve Mete Varas ile birlikte “Birikim, Paylaşım ve Harcama” kumbaralarını yaptı.

“Ana prensibimiz gayrimenkul okuryazarlığının artırılması”

3 Kumbara Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı’nın Türkiye’nin geneline yayılmasında büyük fayda olduğuna inandığını belirten Zingat.com CEO’su Ahmet Kayhan, “Öncelikle bu projenin hayata geçmesini sağlayan Finansal Okuryazarlık Erişim Derneği Başkanı Özlem Denizmen’i tebrik ediyorum. Çocukların ‘ağaç yaşken eğilir’ prensibinden hareketle harçlıklarını yönetmeyi öğrenmeleri çok önemli. Zingat olarak ana prensiplerimizden biri, finans okuryazarlığının ve bunun paralelinde gayrimenkul okuryazarlığının artırılması olduğu için bu tür toplumsal faydası yüksek projelere her zaman destek vereceğiz. Şirket ve çalışanlar olarak bu tür projeleri gönüllülük esasıyla destekliyoruz.” dedi. 3 Kumbara Finansal Okur Yazarlık Programı kapsamında 2017 yılının sonuna kadar 500 bin çocuğa eğitim verilmesi hedefleniyor.

 

 


BENZER YAZILAR