Kira fiyatları en çok Eskişehir’de yükseldi

Yazıyı paylaş:

REIDIN, Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyat değişimlerini mercek altına aldığı Emlak Endeks Raporu’nun 2020 Ağustos ayı sonuçlarını açıkladı.

 

REIDIN Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2020 Ağustos ayı

• Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %3.38 geçen yılın aynı dönemine göre ise %19.65 oranında nominal artış gösterdi.

Amasya Ağustos 2020’de satış fiyatlarının en çok artığı şehir

• Ağustos ayında Amasya’da metrekare başına konut satış fiyatları %4.22 oranında nominal artış gösterirken, Amasya satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Hakkari’de metrekare başına konut satış yatları %0.26 oranında nominal arttı ve Hakkari satış fiyatlarında en az değişim gözlenen şehir oldu.

Amasya şehrinden bir görünüm.

• Türkiye Kiralık Konut Fiyat Endeksi, Ağustos ayında bir önceki aya göre %2.67, geçen yılın aynı dönemine göre ise %16.32 oranında nominal artış gösterdi.

• Ağustos ayında Eskişehir’de metrekare başına konut kira değerleri %4.12 oranında nominal artış gösterdi ve Eskişehir kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde Artvin’de metrekare başına konut kira değerleri %0.76 oranında nominal azalırken, Artvin kiraların en çok düşüş gösterdiği şehir olarak kayıtlara geçti.

• Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %3.81, yıllık bazda ise %25.87 şeklinde gerçekleşti.

• Ağustos ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19.7 yıl olarak ölçülmüş, yıllık brüt getiri oranı ise %5.19 olarak kaydedildi.

 

 


BENZER YAZILAR