Monopoly oyunundan emlak danışmanlarına özel 4 taktik

Yazıyı paylaş:

Aile ve arkadaş ortamlarının en eğlenceli oyunlarından biri olan Monopoly, gerçek hayata dair pek çok ipucunu barındırıyor. Özellikle de gayrimenkul danışmanları için. Ne de olsa Monopoly gayrimenkul ile ilgili eksiksiz bir strateji oyunu. Biraz zarın sağladığı şans, biraz bilgi, biraz güven, biraz taktik, biraz ekonomi derken her Monopoly oyununda emlakta gerçek liderin kim olduğu ortaya çıkıyor.

Monopoly 90 yaşında

Dünyanın en çok oynanan masa oyunu olma unvanına sahip Monopoly’i ilk kez 1929 yılında Charles Darrow buldu ve patenti Hasbro tarafından 1935 yılında alındı, Parkers Brothers tarafından üretiliyor.  Oyuncular zar atıp kare kare ilerlerken bol bol kiralama, satın alma, inşa etme ve ticaretin içinde bulunduğu ekonomik aktiviteler konusunda uzmanlaşıyor. Aynı zamanda güçlü bir gayrimenkul yatırımcısı olmaya çalışıyor.

Peki 90. yaşını geride bırakmaya hazırlanan Monopoly oyunu, gayrimenkul danışmanlarına hangi taktikleri fısıldıyor?

İşte gayrimenkul alışverişi ile ilgili Monopoly’den öğrenilecek birbirinden değerli dersler…

 

1) Sabırlı olmak

Gayrimenkul satın almak gibi satışını veya kiralamasını gerçekleştirmek de bir süreçtir. Anahtarları almadan önce alıcılar ve satıcılarla sık sık yapılan görüşmeler, fiyat belirleme, ev muayenesi, değerlendirme, kredi için ön onay, pazarlık gibi birçok adımı içinde barındırır.

Bazen satışı uzun süren gayrimenkuller portföyünüzde bulunuyor olsa da sabır dolu yaklaşımınızı koruyun. Doğru alıcıya en iyi fiyattan emlak satışını gerçekleştirmek için beklemeye değer.

2) Ev satışını hızlandıran duyguları kavramak

Monopoly oyununun en heyecan verici anlarından biri de satışa çıkardığınız mülkünüz için verilen tekliflerdir. Alıcıların gayrimenkulünüzle neden ilgilendiğini hızlıca kavramak, bir evi ya da arsayı müşterilerinizin gözünde nelerin değerli kıldığı konusunda pratik yapmak gibidir.

 

3) Doğru bölgede konumlanmak

Monopoly’de doğru bölgelerde emlak portföyü oluşturmak hem pazarlık şansınızı hem de kazancınızı artırır. Bu da tıpkı gerçek hayattaki gibi gayrimenkul danışmanlarının ticari faaliyetlerini sürdüreceği uzmanlık bölgesini nasıl seçmeleri gerektiğiyle ilgili pek çok ipucunu içerir. Konum, sadece Monopoly’de değil hizmet bölgenizde de önemli bir husustur sonuçta. Çünkü oyun başlarken oyuncular öncelikle bölgelere dikkat eder. Yüksek fiyatlı mülkler yatırımlar için en iyi getiriyi sağlar ve kârlı bölgeler seçen oyuncular, oyun boyunca ilerleme kaydeder.

4) Oyunu kuralına göre oynamak

Kurallara uymak ve mümkün olan her şeyi öğrenmek konusunda hep atak olmak önemlidir. Tüm kuralları ve düzenlemeleri akılda tutarak, daha güçlü bir strateji oluşturabilecek ve diğer insanların göremeyeceği taze, yeni fırsatlar bulmanıza yardımcı olacaktır. Tıpkı gerçek hayatta, emlak piyasasıyla ilgili güncel gelişmeleri takip ederek danışmanlık konusunda önde olmayı başarmak gibi.

 


BENZER YAZILAR