Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, gayrimenkul danışmanlığının pandemi sonrasında gittikçe popülerleşen bir meslek olarak öne çıktığına dikkat çekti. Çok sayıda kişinin kariyer planlarını değiştirerek gayrimenkul danışmanlığını seçtiğini de sözlerine ekledi.
Meslek seçiminde veya kariyer çizgisinde gayrimenkul danışmanlığına olan eğilimin nedeni ise, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’a göre Türkiye’de son dönemlerde gayrimenkul sektöründe yaşanan fiyat artışlarının alıcı ve satıcılar kadar, emlak danışmanlığı yapan kişilere de büyük kazançlar sağlaması.
“Birçok kişi kariyer planlarını değiştirip, gayrimenkul danışmanı olmaya başladı” diyen Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, “Satılık ve kiralık gayrimenkullerde yaşanan fiyat artışları, emlak danışmanlığı yapan kişilerinde gelirlerini artırdı. Sabit maaşla çalışan birçok kişinin mevcut işlerini bırakıp, gayrimenkul danışmanlığı yaparak kariyerlerine devam ettiklerini gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.
Ankara’dan örnek veren Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, Ankara’da yılın her ayında konut, arsa ve ticari gayrimenkul sektörünün hareketliliğini sürdürdüğünü belirtti ve şunları söyledi: “Emlak sektöründe büyük bir hareketlilik ve kazanç imkanı var. Gayrimenkullerin kiralama performansları da arttı. Ankara’da Advertorial Gayrimenkul PR yöntemiyle satış ve kiralama yaparak ayda 100 bin TL’ye kadar gelir sağlayan gayrimenkul danışmanları var.”
Emlak sektöründe danışman olarak başarı kazanmak isteyenler için 10 öneri
Peki, kariyer çizgisini değiştirerek gayrimenkul danışmanlığı yapmak isteyenler neler yapmalı, hangi özelliklere sahip olmalı? İşte Ekonomist Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın 10 maddede sıraladığı gayrimenkul danışmanlığında başarı önerileri…
1. MYK seviye 5 ve Taşınmaz Ticareti Yetki Belgeleri alınmalı.
2. Mütevazi olduğunuz kadar, vakur bir duruşunuz olmalı.
3. Klasik emlakçılık yöntemleri dışında özgün yöntemleriniz olmalı.
4. Halkla ilişkileriniz güçlü, iletişim kanallarınızın açık olmalı.
5. Sosyal medya dışında alternatif pazarlama kanallarınız olmalı.
6. Etrafınızdaki herkesin potansiyel gayrimenkul alıcısı ve satıcısı olduğu farkındalığı oluşmalı.
7. Yazılması ve telaffuz edilmesi zor olan emlak firmaları yerine, adının söylenmesi ve yazılması kolay olan Gayrimenkul şirketlerinde çalışılmalı.
8. Seri ilan siteleri dışında, alternatif pazarlama kanalları olan emlak şirketlerinde çalışılmalı.
9. Kararlı alıcı kitlesi oluşturup, yüksek kazanç sağlamak için Gayrimenkul PR yöntemi kullanılmalı.
10. Gayrimenkul sektöründeki yaşanan güncel gelişmeler ve haberler iyi takip edilmeli.