TOKİ, Zonguldak’ta emeklinin yüzünü güldürecek

Yazıyı paylaş:

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, “Emekliye İkinci Bahar Projesi” kapsamında Zonguldak’ta emekliler için satışa sunduğu 524 konut için ön talep dönemi bugün başlıyor. Ön talepler 13-30 Haziran 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.

TOKİ’den Zonguldak’ta 2 yeni proje

Peki TOKİ’nin Zonguldak’ta emeklilerin yüzünü güldüreceği projeler nerede? TOKİ’nin Zonguldak’taki konut projelerinden biri Devrek ilçesi Çaydeğirmeni Belediyesi’nde inşa edilecek. Bu proje 324 konutu kapsıyor.

TOKİ’nin Zonguldak’taki diğer konut projesiyse Karadeniz Ereğli ilçesinde yer alıyor. Burada da 200 konut için emeklilerin ön talepleri alınacak. 2+1 planında inşa edilecek konutlar için Ziraat Bankası yetkili şubeleri aracılığı ile 13-30 Haziran tarihlerinde ön talep toplanacak.

Emekliler TOKİ’den nasıl ev sahibi olabilir?

Emekliler TOKİ’ye nasıl başvuracak?

Zonguldak’ta yaşayan emeklilerin TOKİ’nin projelerinde ev sahibi olabilmesi için kimlik kartlarını göstererek, 500 TL bedelle ilgili bankalara başvurmaları yeterli. Ön talep başvurularının 524 konuttan fazla olması durumunda “hak sahibi belirleme kurası” çekilecek. Kurada konut sahibi olamayan emeklilere başvuru bedelleri iade edilecek. Konut belirleme kurasının ardından da sözleşmeler imzalanıyor.


BENZER YAZILAR