Twitter ile ev satmanın 7 etkili yolu!

Yazıyı paylaş:

Gayrimenkul sektöründe sosyal medyanın önemi oldukça büyük. Bu önemli pazarlama aracını doğru kullanan danışmanlar kazancını artırıyor.

Sosyal medya dünyasına bakıldığında emlak pazarlamasında önemli bir yere sahip olan Twitter, doğru ve etkili yönetildiğinde kısa zamanda ev satışını artırabilir. Twitter’ı etkili bir satış aracına dönüştürmek ise sanıldığı kadar zor değil!

 

İşte Twitter ile ev satışını hızlandırmanın 7 etkili yolu…

1) Hesabınızı özelleştirin

Twitter’da hesabınızı özelleştirmek, işinizi oldukça kolaylaştırır. Hesabınızı özelleştirmeye profil fotoğrafınız bölümüne logonuzu koyarak başlayabilirsiniz. Yine Twitter’daki bio kısmına şirketinizi anlatan bir cümle yazarak hesabınızı dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu potansiyel müşterilerinizi size ulaşmasını ve takip etmesini sağlar.

2) Hedef kitlenize odaklanın

Twitter, dünyadaki milyonlarca insana ulaşmanızı sağlar ancak pazarlamanın amacını unutmayın! Sizin amacınız daha fazla kişiye ulaşmaktan öte, ev satın almak isteyenlere ulaşmak! Twitter üzerinden hedef kitlenize uygun yayın yapın ve onlarla etkileşime geçin.

3) Anahtar kelime kullanın

Paylaşımlarınızda anahtar kelime kullanarak, emlak ile ilgili arama yapanların size ulaşmasını sağlayabilirsiniz. “Emlak” kelimesinin yanı sıra “satılık”, “kiralık” gibi anahtar kelimeler de kullanabilirsiniz.

4) Gelişmiş Twitter araması yapın

Twitter’da daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için gelişmiş arama motorunu kullanabilirsiniz. Twitter gelişmiş arama motoruyla potansiyel müşterilerinizin emlakla ilgili sorunlarına çözüm sunabilir, bu şekilde kendi reklamınızı yapabilirsiniz.

5) Paylaşım saatlerine dikkat edin

Her sosyal medya ağının daha fazla okunduğu bir zaman dilimi vardır. Bu nedenle Twitter’da en çok okunan saatleri takip ederek, içeriklerinizin daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Tweriod adlı uygulamayı kullanarak takipçilerinizin en çok hangi saatlerde online olduğunu öğrenebilir ve paylaşımlarınızı bu saatlerde yapabilirsiniz.

6) Paylaşımlarda görsel kullanın

Twitter, metin ağırlıklı bir sosyal medya platformu olsa da görsel kullanılan içerikler her zaman daha çok dikkat çeker. Paylaşımlarınızda görsel kullanırsanız, daha fazla kişiye ulaşır ve retweet edilir. Aynı şekilde paylaştığınız tweet’lere hashtag ekleyerek etkileşimi daha fazla artırmak mümkün.

Hashtag’ler sosyal medyada ön plana çıkmanızı sağlar. Bir kelime veya cümlenin önüne bir etiket ekleyerek, mesajınızın tamamını aranabilir hale getirebilirsiniz. Böylece diğer sosyal medya kullanıcılarına sizi takip etmeyenlere de ulaşabilir ve konuyla ilgili tüm yorumları okuyabilirsiniz. Hashtag’lerin düzgün çalışmasını sağlamak için boşluk ve noktalama kullanmaktan kaçınmalısınız.

7) Otomatik mesajı tercih edin

Birçok gayrimenkul danışmanı sosyal ağlarda yer alma konusunda tereddüt duyabilir, çünkü anlık bir yanlışınız bir anda milyonlarca kişiye ulaşabilir! Ancak Twitter’da otomatikleştirme mümkün! Mesela sizi takip edenlere “Merhaba, emlakla ilgili her konuda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.” gibi otomatik mesajlar gönderebilirsiniz.


BENZER YAZILAR