yaşamSkor nasıl hesaplanır?

Yazıyı paylaş:

Zingat.com, yeni uygulaması yaşamSkor sayesinde ev-iş yeri-sosyal yaşam alanı üçgeninde gerçekleştirdiği değerlendirmeyle gayrimenkul kararında yönlendirici bir rol üstleniyor. Peki Zingat.com’un yaşam kalite endeksini ölçtüğü uygulaması yaşamSkor nasıl hesaplanıyor? 

 

“yaşamSkor”unuzu nasıl hesaplarsınız?

yaşamSkor’un hesaplama algoritmasında, seçilen yerler ve bu yerlerin birbirleriyle olan ilişkileri ile sosyo-ekonomik dereceleri de dahil birçok parametre kullanılıyor. yaşamSkor hesaplaması için yaşadığınız şehir haritası üzerinde yaşamınızın geçtiği üç ana noktayı seçmeniz gerekiyor: Ev, iş yeri ve sosyal alan. 

facebook_yasamSkor

 

3 adımda yaşamSkor’unuzu öğrenin

  • Önce evinizin bulunduğu ilçeyi ve mahalleyi seçiyorsunuz. Ardından iş yerinizin konumunu belirlemek için ilçe ve mahalle seçimi yapıyorsunuz. Son olarak da sosyal yaşam için tercih ettiğiniz ilçe ve mahalleyi işaretledikten sonra yaşamSkor’unuz belirleniyor.
  • yaşamSkor hesaplaması için ev, iş ve sosyal mekanda herhangi birini veya daha fazlasını harita üzerinde sürükleyerek seçimlerinizi değiştirebilir, güncel yaşamSkor’unuza uygun yeni proje önerilerine ulaşabilirsiniz.
  • yaşamSkor şu an için sadece İstanbul’da geçerli. Diğer şehirlerde de yaşamSkor hesaplanabilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

BENZER YAZILAR