Bu evlerin bir eşi daha yok!

Yazıyı paylaş:

Yeni bir eve taşınmak ve onu dekore etmek kuşkusuz heyecan verici durumlardan bir tanesi. Tarih boyunca insanlar mağaralardan kulübelere, kalelere, apartman dairelerine kadar çeşitli yapılarda yaşamını sürdürdü.

Günümüzde neredeyse her bütçeye ve zevke uygun mimaride ev bulmak mümkün. Ancak bazıları için tüm bunlar yeterli değil. İşte yaratıcı mimarisiyle eşi benzeri olmayan evler…

 

Dev deniz kabuğu evi / Meksika

 

Bu dev deniz kabuğu evi Meksika’da. Çarpıcı bir gökkuşağı efektinde yaşam alanını aydınlatan dev renkli mozaik duvarlarla bir araya getirilen düz bir ön cepheye sahip. Gaudi ve Frank Lloyd Wright’ın eserlerinden esinlenerek yapılan evde iki çocuklu genç bir çift yaşıyor. Dev deniz kabuğu evi, doğal çevre ile uyum sağlamak için tasarlanmış.

 

Şeffaf ev / Japonya

Şeffaf ev, modern stiliyle oldukça dikkat çekici. Bina, görünümüyle komşu evlerin aksine neredeyse hiç duvarı yok. Evin bol miktarda gün ışığı alan büyük cam pencereleri var ancak içeride yaşayanlar, dışarıdakiler tarafından görülebiliyor. Şık ve çağdaş bir mimariye sahip olan ev, ağacın doğasından ilham alınarak dikey olarak tasarlanmış.

 

Bu binaların fermuarı kapanmıyor!

 

Kaykay evi / Amerika

Evin konsepti özellikle oyun sevenler için oldukça çekici. Kaykay evinde dışarıdan içeriye doğru kaymak için bir şerit mevcut. Evde bulunan kaykay alanı oldukça eğlenceli görünüyor.

 

Taş ev / Portekiz

Portekiz yakınında bulunan ev, çizgi karakteri Çakmaktaş’ın evine benzetildiği için turistlerin de ilgisini çekiyor.

 

Ters ev

Dünyada bu evden birden fazla var, her yaştan insan için eğlence merkezi olarak tasarlanmış.

 

Sadece Instagram için tasarlanmış bir ev!

 


BENZER YAZILAR