Kış aylarında daha çok ev satmanın 4 yolu!

Yazıyı paylaş:

Emlak sektöründe kış mevsimi için “ölü sezon” algısı yaygın. Ancak başarılı gayrimenkul danışmanları mevsimin avantajlarından faydalanarak daha çok kazanç elde edebiliyor.

İşte kış aylarında gayrimenkul danışmanlarına daha çok kazandıracak fikirler…

1) İnternette mevsim yok

Ev almak, satmak ya da kiralamak isteyen potansiyel müşterilerinizin çoğu mevsim ne olursa olsun arayışlarına web sitelerinden başladıklarını biliyorsunuz. Dolayısıyla havaların soğuması potansiyel müşterilerinizi etkilemeyecek. O halde ilanlarınızı güncellemenin tam vakti!

Güncel olmayan ilanları portföyünüzden çıkarıp, yeni emlak ilanlarını ekleyebilirsiniz. Kaliteli ilan fotoğrafının satışı da kiralamayı da hızlandırır, bu konuda düzenlemeler yapabilirsiniz. İlandaki gayrimenkulün özelliklerini eksiksiz yazdığınızdan emin olun ve metni daha çekici hale getirmeye çalışın. Örneğin, (metroya yakınsa) başlıkta bu önemli özelliği ön plana çıkartabilirsiniz.

2) Dönemin faydalarını anlatın

Ev almak ya da satmak isteyen ancak bunun için ilkbahar ve yaz aylarını bekleyenleri ikna edin. Kış mevsiminde ev satmanın ya da almanın avantajlarını anlatarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Rekabet az olduğu için pazarlık payı da esnek olabilir. Aynı zamanda kış ayları taşınma süreci de talep azlığından dolayı daha hızlı ve uygun fiyatlı olabilir. Potansiyel müşterilerinize bu dönemde onlara ekstradan zaman ayıracağınızı hissettirmeyi de unutmayın.

 

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

 

3) Beklentileri karşılamaya çalışın

Daha az müşteri sizinle iletişime geçebilir, ancak doğru evi bulma motivasyonları sizi gerçek alıcılarla karşı karşıya getirir. Kış ciddi alıcıları ortaya çıkarır. Gerçekten de Aralık’tan Mart sonuna kadarki dönemde konut arayanlar, gerçek bir satın alma konusunda kararlıdır. Bu nedenle bu aylarda danışmanlığınızı bekleyen müşterilerinizin bir evden ne beklediği, hangi özellikleri aradığı konusunda net bilgiler edinirseniz; müşterinize aradığı evi bulduğunuzda satın alma işlemi zannettiğinizden daha hızlı gerçekleşebilir.

 

4) Bölgenizdeki gelişmeleri es geçmeyin

Hizmet verdiğiniz bölgede yeni bir iş merkezi ya da ulaşım yolu mu açılıyor? Bu sizin için büyük bir fırsat olabilir! Burada çalışacak olan kişiler yolda uzun saatler geçirmemek için çevreden ev satın almak isteyeceklerdir. Hemen yetkili kişilerle iletişime geçerek, gayrimenkul konusunda nasıl yardımcı olacağınızı aktarabilirsiniz. Bölgenizde açılacak AVM, ulaşım yolu (metro, metrobüs vb.) iş merkezi, hastane, okul, yeni sosyal alanlar portföyünüzdeki satılık ve kiralık gayrimenkullerin değerini arttıracaktır. Bu aylarda ve yakın gelecekte bölgenizdeki gelişmeler hakkında bilgi edinip, pazarlama araçlarınıza bir yenisini ekleyebilirsiniz.

 

3 adımda emlak profesörü olun

 


BENZER YAZILAR